LG: καινοτόμες λύσεις Digital Signage σε μεγάλα έργα

0

Ολοκληρωμένες λύσεις σε μεγάλα και απαιτητικά project στην ελληνική αγορά προσφέρουν οι καινοτόμες λύσεις ψηφιακής σήμανσης και διαδραστικές οθόνες της LG.

Η τεχνολογική υπεροχή και το υψηλό επίπεδο των Digital Signage λύσεων που παρέχει το τμήμα LG Business Solutions τις καθιστούν όλο και πιο δημοφιλείς για καταστήματα του λιανεμπορίου και μεγάλα κατασκευαστικά και αρχιτεκτονικά έργα.

Προηγμένες λύσεις στα πολυκαταστήματα attica

Χαρακτηριστικό είναι πως η εταιρεία Attica Stores επέλεξε για τα fashion-leading πολυκαταστήματά της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τις καινοτόμες λύσεις Digital Signage της LG. Με την επιλογή προηγμένων τεχνολογικά λύσεων, οι χώροι υψηλής αισθητικής των πολυκαταστημάτων attica αναβαθμίστηκαν με ψηφιακά έργα τέχνης συνδυάζοντας ιδανικά τα πλεονεκτήματα της ψηφιακής σήμανσης σε ενημέρωση και διακόσμηση.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνεργασία με την Mood Media εγκαταστάθηκαν τα μοναδικά στην αγορά Ultra Stretch monitors 86’’, Standard Digital Signage οθόνες 49’’ και 43’’, καθώς και πάνω από 14 video walls διάταξης 2×2 με οθόνες 47’’. Οι οθόνες που επιλέχθηκαν, έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να αξιοποιηθούν σε οποιεσδήποτε εφαρμογές Digital Signage, όπως η προβολή ενημερωτικού ή διαφημιστικού περιεχομένου σε εμπορικά κέντρα, βιτρίνες καταστημάτων και γενικότερα σε χώρους, όπου απαιτείται λειτουργία 24/7, χαμηλή κατανάλωση ρεύματος και υψηλή ποιότητα απεικόνισης κάτω από απαιτητικές συνθήκες.

Eπιπλέον, τα μοναδικά στην αγορά LG Ultra Stretch 86’’ Signage Monitors, μπορούν να τοποθετηθούν σε κάθετη ή οριζόντια θέση δημιουργώντας εντυπωσιακές pillar κατασκευές ή ασύμμετρα video walls, ενώ χάρη στη λειτουργία Picture-by-Picture, η οθόνη μπορεί να διαιρεθεί ακόμη και σε τέσσερα μέρη.

Αναβάθμιση της εμπειρίας των επισκεπτών στο ΚΠΙΣΝ

Οι λύσεις Digital Signage της LG δεν θα μπορούσαν απουσιάζουν από ένα από τα μεγαλύτερα αρχιτεκτονικά έργα στην πρόσφατη ιστορία της Ελλάδας. Σε συνεργασία με την εταιρεία Neurosoft, η οποία ήταν και ο ανάδοχος του έργου, εξόπλισε τους νέους χώρους της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) με συνολικά 188 επαγγελματικές τηλεοράσεις και οθόνες Digital Signage. Στόχος του έργου ήταν να καλύψει τις ανάγκες για την ενημέρωση των επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ προσφέροντας παράλληλα τη μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση πόρων.

Σχεδιασμένο από το αρχιτεκτονικό γραφείο Renzo Piano Building Workshop (RPBW), το ΚΠΙΣΝ είναι ένας περιβαλλοντικά βιώσιμος, διεθνούς εμβέλειας πολιτιστικός, εκπαιδευτικός και ψυχαγωγικός προορισμός, ο οποίος περιλαμβάνει τις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς και το έκτασης 210.000 τ.μ. Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Τα προηγμένα χαρακτηριστικά και η ευελιξία των επαγγελματικών προϊόντων της LG σε συνδυασμό με την αξιοπιστία και την αποδεδειγμένη τεχνογνωσία της εταιρείας, κατέστησαν την LG και την Neurosoft τους ιδανικούς συνεργάτες για τη διεκπεραίωση του συγκεκριμένου έργου.

Συγκεκριμένα, οι χώροι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος εξοπλίστηκαν με Pro:Centric Smart επαγγελματικές τηλεοράσεις της σειράς LY760H καθώς επίσης και με οθόνες Digital Signage και video walls από τις σειρές SM5B, SM3B, SE3B, VH7B, LS95A.

Τόσο οι επαγγελματικές τηλεοράσεις όσο και οι οθόνες Digital Signage που επιλέχθηκαν διαθέτουν πάνελ τεχνολογίας IPS, τεχνολογίας LED Full HD με ανάλυση 1920×1080 και Ultra HD ανάλυσης 3840×2160, και μία πληθώρα εξειδικευμένων λειτουργιών που προσφέρουν τη δυνατότητα για εύκολη και γρήγορη διαχείριση, μειώνοντας παράλληλα το λειτουργικό κόστος. Επιπλέον, η πλατφόρμα webOS 3.0 διαθέτει βελτιωμένο περιβάλλον, απλοποιώντας τη χρήση και προσφέροντας μια σειρά από εύχρηστες λειτουργίες.

Τα video walls που εγκαταστάθηκαν στο ΚΠΙΣΝ διαθέτουν πάνελ IPS και εξαιρετικά λεπτό πλαίσιο (bezel) πάχους 0,9 mm το οποίο σχεδόν ‘εξαφανίζεται’ στην εφαρμογή και αποτελούν ιδανική επιλογή για προβολή διαφημιστικού και ενημερωτικού περιεχομένου, προσφέροντας εξαιρετικά καθαρές εικόνες ακόμα και κάτω από συνθήκες έντονου φωτισμού. Επιπλέον, είναι πιστοποιημένα για την ενεργειακή τους απόδοση από τον οργανισμό ENERGY STAR προσφέροντας, κατά μέσο όρο, περισσότερο από 24% μειωμένη κατανάλωση ενέργειας σε κάθε mode λειτουργίας.

Share.

Comments are closed.