AirBnB: νέα υπηρεσία για κρατήσεις σε εστιατόρια

0

Άμεσες κρατήσεις σε εστιατόρια θα προσφέρει από σημερα η Airbnb μέσα από την εφαρμογή της για φορητές συσκευές αλλά και στην ιστοσελίδα της, σε συνεργασία με την Resy.

Όπως αναφέρει πλατφόρμα, το τελευταίο 12μηνο, περισσότερες από τις μισές κρατήσεις στην Airbnb αφορούσαν ταξίδια στο εξωτερικό και οι ταξιδιώτες μπορεί να μην είναι εξοικειωμένοι με τα τοπικά site κρατήσεων ή με τη γλώσσα. Αυτή η ανάγκη καλύπτεται από τη νέα υπηρεσία, η οποία προσφέρει κράτηση σε επιλεγμένα εστιατόρια απευθείας από την Airbnb.

Η αναζήτηση εστιατορίου γίνεται βάσει του είδους της κουζίνας, την ώρα του γεύματος ή το χάρτη. Σύντομα θα προσφέρεται μετάφραση σε ξένες γλώσσες.

Οι κρατήσεις για εστιατόρια προς το παρόν θα είναι διαθέσιμες σε μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ και αφορούν 650 εστιατόρια, ενώ στο μέλλον θα προστεθούν περισσότερες επιλογές εστίασης όπως αποκλειστικά τραπέζια για τους χρήστες της πλατφόρμας ή εμπειρίες κοινωνικής εστίασης όπου οι επισκέπτες θα μοιράζονται ένα γεύμα με άλλους ταξιδιώτες της Airbnb.

Τους επόμενους μήνες θα διευρυνθεί το δίκτυο προορισμών στους οποίους θα προσφέρεται η δυνατότητα κράτησης σε εστιατόριο.

Η νέα υπηρεσία έρχεται μετά το λανσάρισμα πέρυσι των «Εμπειριών».

«Πιστεύουμε ότι λύσαμε ένα πρόβλημα που καμία άλλη εταιρία δεν έχει αντιμετωπίσει ακόμα», αναφέρει η πλατφόρμα. Τα δύο τρίτα των αμερικανών ταξιδιωτών κάνουν κράτηση εστιατορίου όταν βρίσκονται στον προορισμό, σύμφωνα με έρευνα της Harris Poll.

Η έρευνα έδειξε ότι το να εντοπίσει κανείς το κατάλληλο μέρος για να γευματίσει σε μια άγνωστη πόλη μπορεί να είναι μια πολύ απογοητευτική εμπειρία. Παρότι οι περισσότεροι προτιμούν διαδικτυακές κρατήσεις, κρίνεται αναγκαίο το τηλεφώνημα στο εστιατόριο που είναι και ο πιο διαδεδομένος τρόπος κράτησης αυτή τη στιγμή.

Τον τελευταίο χρόνο, οι επισκέπτες της Airbnb δαπάνησαν περισσότερα από 6,5 δισ. δολάρια σε εστιατόρια σε 44 αγορές σε όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους, σύμφωνα με έρευνα της Airbnb για τις δαπάνες στα εστιατόρια.

Η Resy διαθέτει περισσότερους από 1,6 εκατ. εγγεγραμμένους χρήστες και 25 εκατ. εστιατόρια.

To άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο Tornos News.

Share.

Comments are closed.