YouGoCulture: όχημα προβολής του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό

0

To Πρόγραμμα Συμπληρωματικής Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (E-Learning) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), “YouGoCulture”, είναι μία από τις πρωτοβουλίες με τις οποίες μπορεί να αναδειχθεί και να προβληθεί ο ελληνικός πολιτισμός, συμβάλλοντας έτσι στην αύξηση των επισκεπτών στη χώρα μας, υπογραμμίζει ο καθηγητής Media Organization And Policy και Media Advisor, κ. Στέλιος Παπαθανασόπουλος σε άρθρο του στο yougoculture.com

Όπως εξηγεί ο κ. Παπαθανασόπουλος, το “YouGoCulture” επιχειρεί να «γνωρίσει» την Ελλάδα στον πλανήτη με όχημα το διαδίκτυο, προβάλλοντας τα διακριτά χαρακτηριστικά που ο πολιτισμός της φέρει διαχρονικά.

Η ψηφιακή πλατφόρμα εικονικής περιήγησης YouGoCulture.com αποτυπώνει διαχρονικά (από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα) τον ελληνικό πολιτισμό και λειτουργεί ως «πύλη» υποδοχής-πρόκλησης του ενδιαφέροντος για την πολιτιστική κληρονομιά και τα πολιτιστικά στοιχεία τόπων και περιοχών της χώρας.

Η δομή της πλατφόρμας περιλαμβάνει εικονικές ξεναγήσεις προορισμών της επικράτειας, το περιεχόμενο των οποίων αναπτύσσεται με σημείο αναφοράς αρχαιολογικούς χώρους και τα επιμέρους μνημεία τους ή σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος, αλλά και των ευρύτερων γεωγραφικών περιοχών ακτινωτά, με επιμέρους σημεία ενδιαφέροντος, κυρίως πολιτιστικής και τουριστικής διάστασης.

Άνθρωποι και μνημεία μοιράζονται τις «ιστορίες» τους μέσα από πρωτότυπο οπτικοακουστικό υλικό (Φωτογραφικό Υλικό, Βίντεο & Συνεντεύξεις, Πανοράματα 360°) και συνοδευτικά κείμενα στην αγγλική.

Η δράση αυτή έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο του “act4Greece”, προγράμματος συμμετοχικής χρηματοδότησης (crowdfunding) της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

To άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο Tornos News.

Share.

Comments are closed.