Το LG WebOS 3.5 Security Manager λαμβάνει πιστοποίηση του προγράμματος Cybersecurity Assurance

0

Η τελευταία έκδοση της webOS 3.5 Security Manager smart TV platform της LG έλαβε πιστοποίηση για τις αποτελεσματικές δυνατότητες ασφάλειας του κυβερνοχώρου της για πρώτη φορά στην κατηγορία smart TV από την UL, την παγκοσμίως καθιερωμένη και εξειδικευμένη εταιρεία στον τομέα της ασφάλειας και της βιωσιμότητας. Ακολουθώντας τα βήματα της τεχνογνωσίας της στις ‘έξυπνες’ τηλεοράσεις, η LG σκοπεύει να επεκτείνει περαιτέρω το επίπεδο των ικανοτήτων της προσφέροντας ολοκληρωμένα προϊόντα για το smart home, το smart home security καθώς και υπηρεσίες αυτοματισμού για το σπίτι.

Το πρόγραμμα της UL 2900-1 Cybersecurity Assurance Program (CAP) εξέτασε το webOS 3.5 Security Manager για πιθανή ευαισθησία, τρωτά σημεία και αδυναμίες στο λογισμικό καθώς και τον έλεγχο ασφαλείας που βοηθούν στην προστασία των ιδιωτικών δεδομένων των χρηστών. Η UL αξιολόγησε την αποτελεσματικότητα κάθε στρώματος ασφαλείας (security layer) του webOS 3.5 με την υποβολή του λογισμικού σε ένα εύρος εικονικών επιθέσεων του δικτύου – συμπεριλαμβάνοντας τα Top 25 CWE/SANS τρωτά σημεία – στις εφαρμογές της και στο system configuration center. Η συμμόρφωση της LG webOS 3.5 σε αυτές τις κατηγορίες παρέχει τη βάση για τα οικιακά ΙοΤ δίκτυα που αποτελούνται από πολλαπλές συνδεδεμένες οικιακές συσκευές.

Οι δοκιμές 2900-1 της UL μετρούν την ασφάλεια των εφαρμογών, την πρόσβαση ελέγχου πληροφοριών μέσω των διαδικασιών πιστοποίησης και τη λειτουργία προστασίας για την πλαστογράφηση και παραποίηση λογισμικού. Πρόκειται για την πρώτη πλατφόρμα έξυπνης τηλεόρασης του κλάδου η οποία έχει λάβει πιστοποίηση UL 2.900-1, ενώ η LG webOS 3.5 έχει επίσης πιστοποιηθεί για την αποτελεσματική δυνατότητα διαχείρισης ψηφιακών δικαιωμάτων στις εφαρμογές των smart TV.

«Η webOS πλατφόρμα μας δημιουργήθηκε με γνώμονα την ασφάλεια και για αυτό είναι ενθαρρυντικό να γνωρίζουμε ότι η UL, ένα αξιόπιστο όνομα στις δοκιμές και την πιστοποίηση ασφάλειας, συμφωνεί μαζί μας», δήλωσε ο JH Hwang, Ανώτερος Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής του τμήματος Ε&Α, LG Home Entertainment Company. «Καθώς όλο και περισσότεροι καταναλωτές προτιμούν τις έξυπνες τηλεοράσεις και τις δυνατότητές τους για τη σύνδεση με άλλες συσκευές, η ασφάλεια των πληροφοριών θα γίνει ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα για τους χρήστες. Η webOS της LG, που ήδη θεωρείται μία από τις πιο έξυπνες πλατφόρμες Smart TV του κλάδου, θα συνεχίσει να αποτελεί σημείο αναφοράς με τους υπόλοιπους να ακολουθούν».

Share.

Comments are closed.