Το πρώτο smart hotel της Ελλάδας ανοίγει τις πύλες του τον Ιούνιο

0

Το πρώτο έξυπνο ξενοδοχείο της χώρας ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του τον Ιούνιο εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά και εισάγοντας και στη χώρα μας ένα μοντέλο φιλοξενίας που κερδίζει όλο και περισσότερο τις προτιμήσεις της νέας γενιάς τουριστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Insider.gr, τo Kubik hotel, όπως θα ονομάζεται το νέο ξενοδοχείο, θα είναι τεσσάρων αστέρων και δυναμικότητας 56 δωματίων. Τοποθετημένο στο κέντρο της πόλης, επί της Αγίου Κωνσταντίνου, θα διαθέτει όλα τα κομφόρ μεταξύ αυτών εστιατόριο και roof Garden, το βασικό όμως χαρακτηριστικό τους είναι πως θα είναι σχεδόν όλα ηλεκτρονικά.

Βασισμένο στην πλατφόρμα διαχείρισης έξυπνων σπιτιών knx, το νέο full digital ξενοδοχείο θα λειτουργεί «αυτόματα». Ο επισκέπτης θα μπορεί να διαχειρίζεται όλες τις ανέσεις του δωματίου μέσω της ειδικής εφαρμογής που θα κατεβάζει στο κινητό του ή μέσα από το tablet που θα είναι διαθέσιμο σε κάθε δωμάτιο.

Για την διαμονή του στο νέο έξυπνο ξενοδοχείο μάλιστα δεν θα χρειάζεται καν πραγματικό κλειδί αφού η διαδικασία του check – in θα γίνεται ηλεκτρονικά, χωρίς αναμονή στη ρεσεψιόν, και ο επισκέπτης θα λαμβάνει ένα ηλεκτρονικό κλειδί καθώς και οδηγίες για πρόσβαση στο ξενοδοχείο και στο δωμάτιο του.

Κατά την διαμονή στο υψηλής τεχνολογίας και σύγχρονου design δωμάτιό τους, οι επισκέπτες θα μπορούν να ρυθμίσουν την θέρμανση, την ένταση και το χρώμα του φωτισμού, το ξυπνητήρι, την τηλεόραση μέχρι και το άνοιγμα της κουρτίνας μέσα από το κινητό τους. Επιπλέον θα μπορούν να απολαύσουν την αγαπημένη τους σειρά στην LCD τηλεόρασή τους ξαπλωμένοι στο τετράγωνο, όχι ορθογώνιο, κρεβάτι τους.

Η φρέσκια για τα δεδομένα της Ελλάδας, tech εμπειρία που θα βιώνει ο επισκέπτης του Kubik hotel είναι παρόμοια με αυτή των έξυπνων ξενοδοχειακών μονάδων του εξωτερικού όπως το Yotel και το citizenM. Ακολουθώντας την τάση των τελευταίων χρόνων, το νέο ξενοδοχείο μοιάζει να έχει λαμπρές προοπτικές αφού κάνει την διαφορά μεταξύ των πολλών νέων καταλυμάτων που ανοίγουν την τελευταία περίοδο στη χώρα και δημιουργείται από ανθρώπους που έχουν πλούσια και πολυετή εμπειρία στον χώρο του τουρισμού και των ξενοδοχείων.

Εδώ και καιρό άλλωστε στελέχη της παγκόσμιας ξενοδοχείας αναφέρουν πως η εξέλιξη της τεχνολογίας, της επιστήμης, της ενέργειας και της ψυχαγωγίας αναμένεται να διαφοροποιήσει κατά πολύ την ταξιδιωτική εμπειρία και την διαμονή του μέλλοντος. Big Data, τεχνητή νοημοσύνη και εικονική ή επαυξημένη πραγματικότητα θεωρούνται οι νέοι παράγοντες που θα μεταμορφώσουν τις επόμενες δεκαετίες τον κλάδου του τουρισμού.

Όπως μάλιστα εξηγούν, το μέλλον βρίσκεται στα Smart Hotel όχι μόνο γιατί ο χρήστης μπορεί να χειριστεί τα πάντα μέσα από ένα tablet αλλά γιατί μέσα από τα smart hotel ο επισκέπτης θα είναι συνδεδεμένος σε πραγματικό χρόνο με την πόλη που επισκέπτεται και κατ επέκταση ενήμερος για το κάθε τι που συμβαίνει εκεί, ζώντας μια πιο πλούσια εμπειρία (τα περισσότερα smart hotel μάλιστα είναι συνδεδεμένα με Smart Destination Platfroms – ανοιχτές πλατφόρμες πληροφόρησης – για να ταξιδεύουν τον επισκέπτη σύμφωνα με τον παλμό της πόλης. Επιπλέον όπως αναφέρουν στελέχη του κλάδου, το βασικό χαρακτηριστικό των smart hotels από κτηριακής άποψης είναι πως δεν λανσάρουν κάποιο υπερφορτωμένο design, αλλά διατηρούν ένα απλό και λειτουργικό στυλ, κάτι σαν την Αpple της ξενοδοχείας, γεγονός που εν μέρει προοικονομεί την επιτυχία τους. Όπως μάλιστα είχε αναφέρει ο Gray Shealy, διευθύνων σύμβουλος του προγράμματος Master’s of Hospitality Management του Georgetown University σε παλαιότερη συνέντευξή τους, τα smart hotel είναι τα ξενοδοχεία που μπορούν να συναγωνιστούν και να κερδίσουν τις πλατφόρμες διαμοιρασμού και ενοικίασης, όπως η Airbnb.

To άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο Insider.

Share.

Comments are closed.