Διαθέσιμη η εφαρμογή της ΕΡΤ στις Smart TV της LG

0

Η LG ανακοίνωσε την προσθήκη της εφαρμογής της ΕΡΤ στις LG webOS πλατφόρμες (LG WebOS 3.0 και WebOS 3.5) που διαθέτουν οι προηγμένες Smart τηλεοράσεις της LG. Η εφαρμογή της ΕΡΤ έρχεται να συμπληρώσει την παρουσία της Δημόσιας Τηλεόρασης, στις νέες “έξυπνες” πολυμεσικές πλατφόρμες και να διαθέσει άμεσα το ραδιοτηλεοπτικό της υλικό.

Η ευελιξία που παρέχει η πλατφόρμα έχει μετατρέψει τις έξυπνες LG τηλεοράσεις στην απόλυτη επιλογή για καταναλωτές οι οποίοι αναζητούν μεγάλη ποικιλία συναρπαστικού περιεχομένου. Ταυτόχρονα η εφαρμογή της ΕΡΤ προσφέρει πρόσβαση σε υλικό από διάφορες κατηγορίες, σε πραγματικό χρόνο ή αρχεία, από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο της ΕΡΤ.

Ανάμεσα στις κατηγορίες βίντεο που προσφέρει η εφαρμογή είναι αθλητικά, πολιτισμός, δελτία ειδήσεων, ενημέρωση, ΑΜΕΑ περιεχόμενο, παιδικές σειρές, ξένες σειρές, κα. Στο βασικό μενού υπάρχει το μενού Τηλεόραση, όπου ο χρήστης μπορεί να παρακολουθήσει τα τέσσερα κανάλια της ΕΡΤ (ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3 και ERtWorld) σε πραγματικό χρόνο (Live streaming) και ένα πέμπτο κανάλι το Ertplay το οποίο θα παρέχει δικό του περιεχόμενο ποικίλης ύλης. Στο μενού Ραδιόφωνο, στο οποίο φιλοξενούνται και τα 27 ραδιόφωνα της ΕΡΤ από όλη την Ελλάδα, ο χρήστης μπορεί να ακούσει σε πραγματικό χρόνο όλα τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ. Επίσης, από το μενού της εφαρμογής μπορεί να έχει πρόσβαση στο αρχείο στο οποίο φιλοξενούνται τα αρχειακά αφιερώματα της ΕΡΤ, καθώς και στο πρόγραμμα όλων των τηλεοπτικών καναλιών.

Όλα τα μενού διατίθενται και στην Αγγλική γλώσσα με ξεχωριστό κουμπί, ενώ σε όλα εμφανίζεται συνεχής ενημέρωση με ειδήσεις στο κάτω μέρος της οθόνης σε crawl από το site της ΕΡΤ. Οι υπηρεσίες διατίθενται δωρεάν σε όλους χωρίς γεωγραφικούς και χρονικούς περιορισμούς.

Συγκεκριμένα, η πλατφόρμα LG webOS 3.0 προσφέρει εξαιρετική εμπειρία χρήσης επιτρέποντας στους χρήστες να περιηγούνται εύκολα και γρήγορα στις λειτουργίες της τηλεόρασης, με αναβαθμισμένες επιλογές και διευρυμένο περιεχόμενο. Οι τέσσερις ‘έξυπνες’ λειτουργίες, τo Magic Zoomγια τη μεγέθυνση αντικειμένων και γραμμάτων, το Magic Mobile Connection, για εύκολη σύνδεση του κινητού με την LG SMART τηλεόραση, το τηλεχειριστήριο ‘Magic Remote και το Magic sound tuning το οποίο προσαρμόζει τον κατάλληλο ήχο ανάλογα με τις συνθήκες του χώρου που βρίσκεται η τηλεόραση, αλλάζουν τα δεδομένα στην εμπειρία της οικιακής ψυχαγωγίας.

Τέλος, η νέα LG webOS 3.5 είναι εξοπλισμένη με βελτιώσεις για ευκολότερο έλεγχο και ταχύτερη πρόσβαση όταν χρησιμοποιούν το αναβαθμισμένο Magic Remote και τη νέα λειτουργία Magic Link. Το νέο κουμπί Magic Link παρέχει μια συντόμευση για την εύρεση του αγαπημένου περιεχομένου του χρήστη και την πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τους ηθοποιούς και τους χαρακτήρες στην οθόνη. Επίσης, με την ενισχυμένη λειτουργία Magic Zoom, οι θεατές μπορούν να διευρύνουν και να τονίσουν οποιοδήποτε μέρος της οθόνης θέλουν να δουν από κοντά. Η σύνδεση της τηλεόρασης με ένα κινητό τηλέφωνο ή έναν υπολογιστή μέσω ενός καλωδίου USB τους επιτρέπει να απολαύσουν VR 360 μοιρών περιεχόμενο. Χρησιμοποιώντας το Magic Remote, οι θεατές μπορούν να μετακινήσουν τη σκηνή που παρακολουθούν σε οποιαδήποτε κατεύθυνση, να τη μεγεθύνουν ή να την κάνουν σμίκρυνση χρησιμοποιώντας το scroll wheel για να δουν περισσότερες ή λιγότερες λεπτομέρειες.

Share.

Comments are closed.