Το Smart Οικοσύστημα της LG τώρα συμβατό με τις πλατφόρμες Amazon Alexa και Google Assistant

0

Με αφοσίωση συνεχίζει να υλοποιεί τη στρατηγική της η LG Electronics για την επέκταση των συνεργασιών της με πολλές και διαφορετικές έξυπνες πλατφόρμες και υπηρεσίες. Πιστή στη στρατηγική του Open Partnership, του Open Platform και του Open Connectivity, η LG αναπτύσσει σταθερά το έξυπνο οικοσύστημά της, το οποίο δεν περιλαμβάνει μόνο έξυπνες οικιακές συσκευές αλλά και ρομπότ που χαιρετούν, καθαρίζουν ή κόβουν το γρασίδι, τα οποία θα είναι διαθέσιμα για το κοινό κατά τη διάρκεια της IFA 2017 στο Βερολίνο, από 1 έως 6 Σεπτεμβρίου.

Με το Wi-Fi να βρίσκεται πλέον ενσωματωμένο σε όλα τα προϊόντα του 2017, η LG κάνει τη σύνδεση και την αλληλεπίδραση των καταναλωτών με τις συσκευές ιδιαίτερα εύκολη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το έξυπνο ψυγείο της LG, InstaView Door-in-Door™, που διαθέτει τη δική του webOS έξυπνη πλατφόρμα και η οποία είναι συμβατή με όλες τις φωνητικές λειτουργίες του Amazon Alexa. Η εφαρμογή της Amazon διαθέτει περισσότερες από 15.000 δυνατότητες, όπως να ελέγχει χιλιάδες έξυπνες συσκευές, να παίζει μουσική, να προγραμματίζει το σέρβις του αυτοκινήτου, να ρυθμίζει χρονοδιακόπτες και πολλά άλλα.

Η νέα πλατφόρμα της Google, το Google Assistant, είναι και αυτή συμβατή με όλες τις έξυπνες συσκευές της LG και μπορεί να χρησιμοποιηθεί hands-free μέσω του Google Home ή κινητού Android και iPhone. Χρησιμοποιώντας το Google Assistant, οι χρήστες μπορούν να εκτελέσουν μια σειρά από εργασίες όπως να ελέγξουν τον υπολειπόμενο χρόνο πλύσης ή να δώσουν εντολή στο ψυγείο να δημιουργήσει περισσότερο πάγο. Επιπλέον, καθώς το Google Assistant έχει τη δυνατότητα να διακρίνει διαφορετικές φωνές, κάθε μέλος της οικογένειας μπορεί να δώσει τις δικές του εντολές.

Η LG επίσης χρησιμοποιεί τη δική της έξυπνη πλατφόρμα φωνής, το Deep ThinQ, καθώς και το Amazon Alexa και το Google Assistant. Το SmartThinQ Hub παίζει κεντρικό ρόλο στην πλατφόρμα του έξυπνου σπιτιού της LG συλλέγοντας πληροφορίες από έξυπνες αλλά και από συμβατικές συσκευές που βρίσκονται συνδεμένες με τους αισθητήρες του SmartThinQ μέσω Wi-Fi, Zigbee και Bluetooth. Οι πληροφορίες εμφανίζονται με τη μορφή ειδοποιήσεων στην οθόνη LCD ή ανακοινώνονται μέσω του ενσωματωμένου ηχείου.

Η LG θα παρουσιάσει τα έξυπνα της ρομπότ για πρώτη φορά στην Ευρώπη, στην έκθεση στο Βερολίνο, με βασικό πρωταγωνιστή το Hub Robot. Το robot, το οποίο είναι κάτι περισσότερο από ένας βοηθός, χρησιμοποιεί τεχνολογία αναγνώρισης φωνής για να συνδεθεί με άλλες έξυπνες συσκευές της LG και κάνει τις δουλειές του σπιτιού πολύ πιο εύκολες. Αρκεί μία μόνο λεκτική εντολή προκειμένου το robot να εκτελέσει εργασίες όπως η ρύθμιση του κύκλου στεγνώματος ή την ενεργοποίηση του air condition σε ένα δωμάτιο.

Στην έκθεση θα βρίσκονται επίσης τo Airport Guide Robot και το Airport Cleaning Robot που αποτελούν πρότυπα για τα ρομπότ εκτός σπιτιού της LG. Χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα αναγνώρισης φωνής της LG, το Airport Guide Robot καταλαβαίνει Κορεάτικα, Αγγλικά, Κινέζικα και Ιαπωνικά – τις τέσσερις πιο δημοφιλείς γλώσσες που ομιλούνται στο Διεθνές Αεροδρόμιο Incheon. Με μία γρήγορη σάρωση της κάρτας επιβίβασης ενός επισκέπτη, το ρομπότ παρέχει πληροφορίες πτήσης καθώς και την ώρα και τον καιρό στην πόλη προορισμό. Το φιλικό ρομπότ βρίσκεται ήδη σε πλήρη λειτουργία στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Κορέας, παρέχοντας στους επισκέπτες ένα θερμό καλωσόρισμα και συνοδεύει τους αργοπορημένους επισκέπτες στην πύλη αναχώρησης τους σε χρόνο ρεκόρ.

Κατά τη διάρκεια της IFA θα κάνει και το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο το LG Lawn Mowing Robot, το οποίο κόβει το χορτάρι με ακρίβεια, αξιοπιστία και πάνω απ όλα με ασφάλεια. Εξοπλισμένο με πολλούς από τους προηγμένους αισθητήρες που βρίσκονται στα Airport robots, το Lawn Mowing robot αναγνωρίζει τη δική του θέση ανά πάσα στιγμή και αναγνωρίζει κάθε πιθανό εμπόδιο – όπως δέντρα και φράχτες – για τη μεγιστοποίηση της απόδοσής κοπής.

Η ανάπτυξη της τεχνολογίας αναγνώρισης φωνής διαδραματίζει καίριο ρόλο στην προώθηση των δικών μας IoT και έξυπνων τεχνολογιών» δήλωσε ο Song Dae-hyun, Πρόεδρος της LG Home Appliance & Air Solution Company. «Με την τήρηση της φιλοσοφίας μας για την ανοιχτή πλατφόρμα της LG, είμαστε σε θέση να προσφέρουμε μια ποικιλία πλεονεκτημάτων και υπηρεσιών στους πελάτες μας που είναι ασύγκριτα στη βιομηχανία μας. Ενισχύοντας τις σχέσεις μας με την Google, την Amazon και άλλες εταιρείες αυτού του κλάδου, συμβάλουμε δυναμικά για την Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση».

LG θα καλωσορίσει τους επισκέπτες της IFA στο περίπτερό της, ξεκινώντας αυτή την Παρασκευή, για να ζήσουν τον καταπληκτικό κόσμο των έξυπνων συσκευών της LG, όπου θα δουν μια σειρά από IoT συσκευές που παρέχουν έξυπνο φωτισμό, ενέργεια, ασφάλεια και αέρα στο σπίτι.

Share.

Comments are closed.