Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης: ιστοσελίδα γα τους νέους

0

Στη δημιουργία μιας νέας ιστοσελίδας που έχει αποκλειστικά στόχο να ενώνει και να ενημερώνει τους νέους σε ηλικία τουρίστες της Θεσσαλονίκης προχωρά ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για μια καινοτομία του Ο.Τ.Θ. καθώς η συγκεκριμένη ιστοσελίδα https://www.youththessaloniki.com/ είναι  πρώτη ιστοσελίδα που διαθέτει ένας Οργανισμός Τουρισμού και απευθύνεται αποκλειστικά στους νέους.

Η προσπάθεια για τη δημιουργία της συγκεκριμένης ιστοσελίδας ξεκίνησε από πέρυσι το καλοκαίρι. Έξι φοιτητές από την Ιταλία, τη Φινλανδία, τον Καναδά, την Πολωνία, την Αμερική και την Τυνησία συνεργάστηκαν σε ένα blog γράφοντας στα αγγλικά, κείμενα για τη Θεσσαλονίκη. Το blog εξελίχθηκε σταδιακά στη νέα αυτή ιστοσελίδα καθώς δυο φοιτήτριες πληροφορικής και γραφιστικής από τη Ρωσία και τη Μολδαβία ανέλαβαν εξ ολοκλήρου τη δημιουργία της.

Τους δυο τελευταίους μήνες , η Olga Liabina από τη Ρωσία και η Silvia Stratan από τη Μολδαβία , οι οποίες βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη μέσω της AIESEC του Α.Π.Θ. αναδόμησαν το blog και με νέο γραφικό σχεδιασμό το μετέτρεψαν σε ιστοσελίδα.

Η Olga Liabina που έχει σπουδάσει Graphic Design (Γραφιστική) και η Silvia Stratan που σπουδάζει Πληροφορική συνεργάστηκαν με τον Ο.Τ.Θ. φροντίζοντας να διατηρήσουν αρκετά από τα χαρακτηριστικά του BlogSpot, ενώ συμπεριέλαβαν νέες κατηγορίες μεταξύ των οποίων και την κατηγορία «#thesStories», στην οποία φοιτητές από το εξωτερικό αφηγούνται εμπειρίες και τα βιώματά τους από τις επισκέψεις και την παραμονή τους στη Θεσσαλονίκη.

«Προχωρήσαμε σ’ αυτή την προσπάθεια επειδή διαπιστώσαμε ότι υπάρχει ανάγκη μιας τέτοιας επικοινωνίας και διασύνδεσης. Η νεολαία και το τουριστικό ενδιαφέρον των φοιτητών και των νέων σε ηλικία ανθρώπων από διάφορες χώρες παρουσιάζεται διαρκώς αυξανόμενο» δηλώνει η Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης ,κα Βούλα Πατουλίδου. «Ως Οργανισμός, άλλωστε, έχουμε θέσει ψηλά στο σχεδιασμό μας τα θέματα προβολής, επικοινωνίας και ενημέρωσης για τον τουρισμό της Θεσσαλονίκης που απευθύνονται σε νέους. Εκεί άλλωστε απευθύνονται πολλές από τις δράσεις που υποστηρίζει ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης», πρόσθεσε η κ. Πατουλίδου.

Η ιστοσελίδα, με παρουσία στο Facebook και στο Instagram, έχει αναρτηθεί ήδη στον ιστότοπο youththessaloniki.com, ενώ σύντομα θα συνδέεται και μέσω του portal προορισμού thessaloniki.travel. Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί προς το παρόν αγγλική γλώσσα.

To άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο Tornos News.

Share.

Comments are closed.