Τα ξενοδοχεία του Ομίλου Sani/Ikos επιτυγχάνουν το σχήμα πιστοποίησης Covid Shield

0

Καθώς οδεύει στην επανέναρξη των ξενοδοχείων του την 1η Ιουλίου, ο Όμιλος Sani/Ikos και η TÜV AUSTRIA ανακοινώνουν μία συνεργασία-σταθμό: την εφαρμογή του πρωτοκόλλου TÜV AUSTRIA CoVid Shield το οποίο αποτελεί το πρώτο ολοκληρωμένο σχήμα πιστοποίησης, που διασφαλίζει τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της νόσου Covid-19. Συγκεκριμένα τα ξενοδοχεία του Ομίλου έλαβαν μια εξειδικευμένη πιστοποίηση, βάσει της οποίας διασφαλίζεται ότι τηρούνται όλα τα μέτρα πρόληψης ενάντια στην COVID-19 πάντα υπό την επίβλεψή της παγκοσμίου κύρους TÜV Austria.

Το σχήμα αναπτύχθηκε εξολοκλήρου από την TÜV AUSTRIA, η οποία αξιοποιώντας τη μακρά ιστορία της στον κλάδο των Πιστοποιήσεων και Επιθεωρήσεων, από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε η Πανδημία του COVID-19, είχε στόχο να σταθεί στο πλευρό της επιχειρηματικής κοινότητας σε παγκόσμια κλίμακα, κατά την ουσιαστική επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας αλλά και να συμβάλλει έμπρακτα στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πολιτών στις επιχειρήσεις την επόμενη μέρα.

Το TÜV AUSTRIA CoVid Shield αποτελεί το πρωτότοκο τέκνο της πλατφόρμας σχημάτων πιστοποίησης Cover Shield Culture, απευθύνεται σε επιχειρήσεις και οργανισμούς που λόγω των δραστηριοτήτων τους ευνοούν τη φιλοξενία, το συγχρωτισμό και τη συγκέντρωση στις εγκαταστάσεις τους, διασφαλίζοντας ότι η καθεμία προκειμένου να λάβει την πιστοποίηση θα έχει αναπτύξει κατάλληλους μηχανισμούς διαδικασιών, υποδομών, εξοπλισμού και εκπαίδευσης προσωπικού για τον περιορισμό των πιθανοτήτων μετάδοσης της νόσου. Διαθέτει τρεις διαβαθμίσεις πιστοποίησης (principal, high, excellent) ανάλογα με τη συχνότητα των επιθεωρήσεων που θα επιλέξει o κάθε οργανισμός, παράγοντας αξία και πολλαπλασιαστικά οφέλη τόσο για την πιστοποιημένη επιχείρηση, όσο και για τους stakeholders και την κοινωνία συνολικά.

Εκ μέρους του Ομίλου Sani/Ikos ο κ. Δημήτρης Κοντός, COO και μέλος του Δ.Σ. του Ομίλου δήλωσε: «Τα νούμερα δείχνουν ότι το κοινό ανακτά σταδιακά την επιθυμία να ταξιδέψει όμως πρέπει να έχει την εμπιστοσύνη ότι μπορεί να το κάνει με ασφάλεια. Ισχυρό σύμμαχο σε αυτό το ζητούμενο αποτελούν τα ενδελεχή μέτρα προστασίας της υγείας των επισκεπτών και του προσωπικού μας. Τα πρωτόκολλα #OnlyatSani για το Sani Resort και Infinite Care Protocol™ για τα Ikos Resorts εξειδικεύονται στους τομείς της υγείας και της ασφάλειας. Ειδικότερα, η εφαρμογή του TÜV AUSTRIA CoVid Shield αποτελεί το πρώτο ολοκληρωμένο σχήμα πιστοποίησης που εφαρμόζει πρώτος σε όλη την Ελλάδα ο Όμιλός μας. Επιπλέον, διασφαλίζει τη λήψη μέτρων ενάντια στον κορονοϊό και από την πλευρά μας είμαστε απολύτως ικανοποιημένοι και έτοιμοι να υποδεχτούμε τους φιλοξενούμενους με ασφάλεια.

Συγκεκριμένα, η δέσμευση φιλοξενίας #OnlyatSani για το Sani Resort και Infinite Care Protocol™ για τα Ikos Resorts έχουν την εγγύηση αναγνωρισμένων συνεργατών που εξειδικεύονται στους τομείς της υγείας και της ασφάλειας. Έχουν προβλεφθεί μέτρα για κάθε χώρο των ξενοδοχειακών μονάδων με στόχο την υγιεινή, τη διατήρηση των αποστάσεων ασφαλείας και την ανέπαφη εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Τα #OnlyatSani και Infinite Care Protocol έχουν σχεδιαστεί σε συμφωνία με τον Όμιλο Βιοιατρική και την Ecolab και έχουν πιστοποιηθεί από το Covid Shield Certificate της TUV AUSTRIA ώστε να πληρούν κάθε απαίτησης και να εισάγουν προαιρετικά μέτρα αυξημένης ασφάλειας παγκόσμιας κλάσης. Η υγεία των φιλοξενούμενων διασφαλίζεται μέσω σειράς μέτρων που περιλαμβάνει μοριακά τεστ (molecular COVID-19 testing) για όλους τους υπαλλήλους πριν από την έναρξη και περιοδικά κατά τη λειτουργία των ξενοδοχείων και άμεσα τεστ αντισωμάτων (rapid antibody COVID-19 testing) για όλους τους επισκέπτες.

O Όμιλος Sani/Ikos ακολουθεί τις αυστηρότερες προδιαγραφές για τη διασφάλιση της υγείας σε όλα τα επίπεδα. Στο πλαίσιο αυτό δίνει έμφαση στο απέραντο φυσικό περιβάλλον και τους ανοιχτούς χώρους του Sani Resort και των Ikos Resorts οι οποίοι προσφέρουν πληθώρα ασφαλών και συγχρόνως μαγευτικών επιλογών ψυχαγωγίας και διασκέδασης».

Εκ μέρους της TÜV AUSTRIA, ο κ. Ιωάννης Καλλιάς, CEO της TÜV AUSTRIA Hellas, μέλος του Δ.Σ. TÜV AUSTRIA δήλωσε «Η επανεκκίνηση του Τουρισμού αποτελεί ένα εθνικό στοίχημα σε μια κρίσιμη περίοδο, εφόσον ακόμα βιώνουμε την απειλή του κορωνοϊού. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που εγνωσμένης αξίας και κορυφαίας ποιότητας υπηρεσιών επιχειρήσεις του κλάδου της φιλοξενίας με ηγετική θέση στη βιομηχανία του τουρισμού της πατρίδας μας, όπως είναι τα εμβληματικά Sani/Ikos Resorts, επιλέγουν το TÜV AUSTRIA CoVid Shield, με σκοπό την απτή και αξιόπιστη απόδειξη ότι πληρούν όλες τις αυστηρές προϋποθέσεις ομαλής λειτουργίας και έχουν λάβει στο μέγιστο βαθμό όλα εκείνα τα μέτρα για τη μείωση του κινδύνου της εξάπλωσης της νόσου, χωρίς να χάνεται όμως και η μοναδική εμπειρία της φιλοξενίας που προσφέρουν. Από την πλευρά μας, είμαστε περήφανοι που συνεισφέρουμε με μετρήσιμο και απτό τρόπο στην ώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντας αλλά και στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και των φιλοξενούμενων, μέσα από ένα σχήμα για το σχεδιασμό του οποίου η έμπειρη ομάδα του R&D της εταιρείας μας εργάστηκε με επιμονή και συνέπεια, αξιοποιώντας την υψηλή τεχνογνωσία που προσφέρει η υπογραφή της TÜV AUSTRIA».

Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα πρωτόκολλα #OnlyatSani εδώ και και Infinite Care Protocol™ εδώ.

Share.

Comments are closed.