5 τάσεις της τεχνολογίας στα ξενοδοχεία το 2017

0

Τις 5 τάσεις στην εφαρμογή τεχνολογικών καινοτομιών που θα επικρατήσουν στα ξενοδοχεία το 2017, αναδεικνύει ο Larry Mogelonsky, ένας από τους πιο αναγνωρισμένους συντάκτες στον ξενοδοχειακό κλάδο, ιδιοκτήτης της Hotel Mogel Consulting Limited και ιδρυτής της εταιρίας μάρκετινγκ LMA Communications.

Τα ξενοδοχεία, με το εύρος των λειτουργιών τους, είναι ιδανικοί ευεργέτες πολλών εκπληκτικών τεχνολογικών εργαλείων που πρόκειται σύντομα να εφαρμοσθούν.

Έτσι κρίνεται απαραίτητο για τους ξενοδόχους να παρακολουθούν το προσκήνιο στις τεχνολογικές εξελίξεις, προκειμένου να λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις σε σχέση με την επιλογή των καινοτομιών που θα εξυπηρετήσουν καλύτερα τις ανάγκες κάθε ξενοδοχείου ξεχωριστά.

Οι τάσεις της παγκόσμιας ξενοδοχειακής βιομηχανίας στο κομμάτι της τεχνολογίας για το 2017, όπως τις αναδεικνύει σε άρθρο του στο ehotelier.com ο κ. Mogelonsky, είναι οι εξής:

1. Ενεργειακή επάρκεια παντού | Η υιοθέτηση καθαρότερων και πιο αποτελεσματικών ηλεκτρονικών συστημάτων και εξοπλισμού μπορεί να συντελέσει στην εξοικονόμηση εκατομμυρίων δολαρίων στους ετήσιους λογαριασμούς ενέγειας του ξενοδοχείου.

Μπορεί να γίνει διαχείριση κάθε λειτουργίας μπορεί να γίνει αποτελεσματικότερη (μονάδες πλυντηρίων με χρήση ανακυκλούμενου νερού, νέες τηλεοράσεις OLED TV που περιορίζουν τη χρήση ρεύματος ή έξυπνοι θερμοστάτες που ρυθμίζουν καλύτερα τη θερμοκρασία δωματίου).

2. Περαιτέρω εκμετάλλευση των έξυπνων τηλεοράσεων | Κάποτε οι τηλεοράσεις σχεδιάζονταν αποκλειστικά για ψυχαγωγική χρήση με ταινίες ή καλωδιακή τηλεόραση. Σήμερα, διαθέτουν πιο κοινά στοιχεία με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές καθώς διαχειρίζονται όλα τα απαραίτητα κανάλια εμπειρίας, από το broadband μέχρι τις υπηρεσίες streaming, χωρίς τη χρήση εξωτερικού υπολογιστή, ενώ ενσωματώνουν τη διαχείριση και άλλων αντικειμένων του δωματίου όπως οι κουρτίνες, ο φωτισμός ή ο έξυπνος θερμοστάτης.

Οι τηλεοράσεις πλέον αντικαθιστούν τη σήμανση, λειτουργούν ως οθόνες αφής στα ασανσέρ ή προβάλλουν έργα τέχνης στο λόμπι.

3. Η επανάσταση στην τεχνολογία του νοικοκυριού είναι σχεδόν εδώ | Ακόμα και με εταιρίες οπως οι Maidbot, Intellibot και Savioke, ρεαλιστικά βρισκόμαστε λίγες δεκαετίες μακριά από μια πραγματικότητα όπου τα ρομπότ θα καθαρίζουν τα δωμάτια.

Εν τω μεταξύ όμως, οι νέες καινοτομίες στο κομμάτι αυτό εστιάζουν στα λογισμικά που ενσωματώνονται αθόρυβα στο ξενοδοχείο και προγραμματίζουν πιο αποτελεσματικά τις βάρδιες ενώ άλλοι πάροχοι εστιάχουν στον καταμερισμό ευθυνών.

4. Μελλοντικές αναβαθμίσεις που ενσωματώνονται εύκολα | Πολλοί καταναλωτές πλέον διστάζουν να αγοράσουν συσκευες επόμενης γενιάς, καθώς ο εξοπλισμός τους είναι ήδη παλαιός και τα λογισμικά ανανεώνονται συνεχώς. Είναι ο πονοκέφαλος των παρόχων, οι οποίοι τον αντιμετωπίζουν παράγοντας απλώς συσκευές επόμενης γενιάς και firmware προσαρμόσιμα στις μελλοντικές καινοτομίες, έτσι ώστε να μη χρειάζεται συνεχής ανανέωση των ηλεκτρονικών συστημάτων.

Οι σύγχρονες smart TV διαθέτουν εξαιρετικά εσωτερικά λειτουργικά συστήματα με δυνατότητες αναβάθμισης ενώ τα περισσότερα από τα υπόλοιπα εργαλεία λογισμικού έχουν μετακονίσει σε συστήματα που βασίζονται στο cloud και απαιτούν μόνο έναν browser και καθόλου εγκατάσταση.

5. Η χωρίς τέλος δημοκρατικοποίηση των συσκευών | Σήμερα, οι νέες τεχνολογίες λανσάρονται στην αγορά σε υψηλές τιμές για το μέσο άνθρωπο, και οι τιμές τους κατεβαίνουν σε λογικά για την αγορά πλαίσια με την είσοδο νέων ανταγωνιστών και οικονομιών κλίμακας.

Οι εταιρίες εστιάζουν τις προσπάθειές τους στην ωρίμανση των υπαρχόντων τεχνολογιών (π.χ. η εικονική πραγματικότητα) σε συσκευές επόμενης γενιάς και διευρυμένων λειτουργιών. Αυτό σημαίνει οτι οι έξυπνες τηλεοράσεις νέας γενιάς μεγαλύτερου μεγέθους είναι πιο φθηνές, ενσωματώνουν με τον καιρό νέες λειτουργίες, πιο αναβαθμισμένες σε επίπεδο internet και ενδιαφέρουσες νέες χρήσεις πέρα από τις παραδοσιακές λειτουργίες δωματίου.

To άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο Tornos News, που είναι media partner του συνεδρίου Hotel Tech.

Share.

Comments are closed.