Συνεργασία Schneider Electric & EcoDataCenter για θετικό κλιματικό αποτύπωμα

0

Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, συνεργάζεται με την EcoDataCenter για την κατασκευή ενός data center με εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που θα βρίσκεται στην HPC εγκατάσταση στο Falun, στην Σουηδία. Με στόχο να είναι ένα από τα πιο βιώσιμα data centers στις σκανδιναβικές χώρες, η πλατφόρμα EcoStruxure της Schneider Electric, το Galaxy VX UPS με μπαταρία ιόντων λιθίου και το MasterPact MTZ αποτελούν μερικές από τις λύσεις που συνεισφέρουν σε αυτήν την προσπάθεια. Επιπλέον, το Connected Services Hub της Schneider Electric παρέχει 24ωρη απομακρυσμένη παρακολούθηση και πρόσβαση στην καίριας σημασίας εγκατάσταση της EcoDataCenter.

Συγκεκριμένα, οι δύο εταιρείες συνεργάστηκαν για να καλύψουν την ανάγκη μιας αξιόπιστης διαχείρισης ισχύος που θα εξασφάλιζε βέλτιστο χρόνο λειτουργίας και ενεργειακή απόδοση. «Με τις λύσεις που παρέχει η Schneider Electric, αναμένουμε να επιτύχουμε αποτελεσματική χρήση ισχύος έως 1.15 που συνδυάζοντάς την με ανανεώσιμη ενέργεια, θα καταφέρουμε να έχουμε ένα από τα πιο βιώσιμα data centers στις Σκανδιναβικές χώρες και ευελπιστούμε και σε ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε ο Mikael Svanfeldt, Chief Technology Officer της EcoDataCenter.

Βιώσιμη ψηφιοποίηση με EcoStruxure λύσεις

Η Schneider Electric ενσωμάτωσε το EcoStruxure για Cloud & Service Providers στο νέο κτίριο της EcoDataCenter. Έτσι, με την ανοιχτή, διαλειτουργική αρχιτεκτονική και πλατφόρμα EcoStruxure, η εταιρεία μπόρεσε να συνδέσει απρόσκοπτα το υπάρχον hardware & software, έχοντας παράλληλα τον έλεγχο μέσω των αναλυτικών στοιχείων και υπηρεσιών της πλατφόρμας. Η EcoDataCenter έχει πλέον συνδέσει τα δεδομένα αισθητήρων και μετρητών, δημιουργώντας αναλυτικές αξιολογήσεις σχετικά με τη λειτουργική απόδοση του data center και τον δείκτη βιωσιμότητάς του.

Κατά τον σχεδιασμό ενός data center, η EcoDataCenter λαμβάνει υπόψη και την ευημερία της κοινωνίας. Χάρη στην παρακολούθηση, την απόδοση και τη συνδεσιμότητα που παρέχει το EcoStruxure, η εταιρεία είναι σε θέση να ανακυκλώνει τα απόβλητα της εγκατάστασης σε τοπικά βοηθητικά προγράμματα, επιτυγχάνοντας με αυτόν τον τρόπο χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και συμβάλλοντας σε ένα βιώσιμο περιβάλλον.

Δύο Uniflair Turbocor Chillers συνεισφέρουν στον έλεγχο του κλιματισμού ακριβείας, συμπληρώνοντας τις συνήθως χαμηλές σκανδιναβικές θερμοκρασίες, ειδικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο που παρατηρείται αυξημένη υγρασία. Στο πλαίσιο της αρχιτεκτονικής του EcoStructure, τέσσερα Galaxy VX UPS υποστηρίζουν έναν όγκο πελατών έως και 1,250kW χάρη στο κατά 99% αποδοτικό ECOnversion Mode. Αυτή η εφεδρική ισχύς εξοικονομεί ενέργεια που μπορεί να διατεθεί στους πελάτες.

«Η Schneider Electric έχει την τιμή να συνεργαστεί με την EcoDataCenter για να μοιραστεί το όραμά της να κατασκευάσει το πρώτο data center παγκοσμίως, που θα συμβάλλει στην επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας», δήλωσε η Christina Backlund, VP Secure Power, της Schneider Electric στη Σκανδιναβία και στην Βαλτική. «Μέσα από αυτήν τη συνεργασία, η EcoDataCenter και η Schneider Electric απέδειξαν ότι είναι απολύτως εφικτό ένα data center να είναι αποδοτικό και ανθεκτικό, ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνει στόχους αειφορίας, σε αυτήν την περίπτωση προς όφελος του περιβάλλοντος και της τοπικής κοινότητας».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προαναφερθείσες λύσεις της Schneider Electric, μπορείτε να επισκεφθείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο.

Share.

Comments are closed.