Tα 4 σενάρια για το μέλλον των ταξιδίων

0

Tέσσερα σενάρια για το μέλλον του παγκόσμιου τουρισμού στο μέλλον, για τα οποία πρέπει να προετοιμάζονται όλες οι εταιρίες στο χώρο των ταξιδίων από σήμερα εάν επιθυμούν να μεγιστοποιήσουν την ανάπτυξη και τα έσοδά τους τα επόμενα χρόνια, αποκαλύπτει έκθεση της Amadeus που διενήργησε για λογαριασμό της η αμερικανική εταιρία συμβούλων διαχείρισης, A.T. Kearney.

Η έκθεση έχει τίτλο «Κι αν συμβεί; Σκιαγραφώντας το μέλλον της τουριστικής βιομηχανίας» και εντοπίζει τις τάσεις της προσωποποίησης και των ομαλών ταξιδίων ως βασικούς μοχλούς ανάπτυξης μέσα στα επόμενα 5-7 χρόνια.

Η έκθεση προειδοποιεί μάλιστα ότι η ανάδυση του προστατευτισμού και του λαϊκισμού θα αποτελέσουν στο μέλλον σημαντικό σκόπελο στις εμπορικές ευκαιρίες στη βιομηχανία. Τα 4 σενάρια είναι τα ακόλουθα…

1. Σενάριο Πικάσο | Δομείται σε έναν κατακερματισμένο κόσμο που χαρακτηρίζεται από την άνθιση του λαϊκισμού και τις έντονες ανησυχίες για την ασφάλεια. Αυτός ο κόσμος έχει ως αποτέλεσμα περισσότεροι προορισμοί να θεωρούνται απαγορευμένοι. Ακόμη κι έτσι, τα περισσότερα μέρη του κόσμου απολαμβάνουν οικονομικής ανάπτυξης. Οι εταιρίες επενδύουν στην καινοτομία προκειμένου να αυξήσουν τους πελάτες τους μέσω των καναλιών σε φορητές συσκευές και αυτή η διαδραστικότητα δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να προσφέρουν πιο σοφιστικές και προσωποποιημένα προϊόντα.

2. Σενάριο Νταλί | Τόσο η κοινωνική συμπεριφορά όσο και η οικονομική ανάπτυξη δημιουργούν ένα όλο και ευνοϊκότερο περιβάλλον κοινής χρήσης δεδομένων. Αυτό έχει ως συνέπεια τη χαλάρωση της νομοθεσίας προσωπικών δεδομένων και την συρρίκνωση του νομοθετικού πλαισίου για αυτά, ανοίγοντας το δρόμο για πιο προσωποποιημένα ταξίδια. Τα ταξίδια γίνονται ταχύτερα, φθηνότερα και πιο ασφαλή. Υπάρχουν λιγότερα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα και υπάρχει πληροφόρηση σε πραγματικό χρόνο σχετικά με αναπάντεχα γεγονότα όπως οι καθυστερήσεις πτήσεων.

3. Σενάριο Μπος | Τα κόστη των επιχειρήσεων σε ολόκληρη τη βιομηχανία αυξάνονται καθώς οι εταιρίες πασχίζουν να ανταποκριθούν σε ένα μωσαϊκό διαφορετικών ρυθιστικών πλαισίων σε επίπεδο νόμων, φορολογίας, απασχόλησης και δεδομένων. Πρόκειται για έναν κατακερματισμένο κόσμο που βασίζεται στον προστατευτισμό και την έλλειψη εμπιστοσύνης. Αντιμετωπίζοντας το πολιτικό περιβάλλον του σεναρίου αυτού, οι ταξιδιώτες αναζητούν την άνεση σε αξιόπιστα brand και κάνουν κράτηση απευθείας σε γνωστούς παρόχους ταξιδιωτικών υπηρεσιών.

4. Σενάριο Γουόρχολ | Ομαλά και προσωποποιημένα ταξίδια με τις συνέπειες της ισχυρής ανάπτυξης στην Ασία, που ευνοεί την άνθιση μιας μεγάλης μεσαίας τάξης με μεγαλύτερα διαθέσιμα εισοδήματα για ταξίδια και αναψυχή. Οι ταξιδιώτες θα προτιμούν τις low cost υπηρεσίες και τα ταξίδια που απευθύνονται στη μαζική αγορά παρά τις προσωποποιημένες επιλογές, ακόμη και σε έναν κόσμο χωρίς σύνορα.

To άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο Tornos News.

Share.

Comments are closed.