H Tουρκία μπλοκάρει το Booking.com

0

Αναστέλλεται η δραστηριότητα της μεγάλης πλατφόρμας κρατήσεων booking.com στην Τουρκία έπειτα από απόφαση του έλαβε χθες δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης.

Kατά της πλατφόρμας, η οποία εδράζεται στην Ολλανδία, προσέφυγε η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Τουρκίας (TURSAB) με την κατηγορία του αθέμιτου ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας, η απαγόρευση λειτουργίας της booking.com στη χώρα θα εφαρμοσθεί μετά τη διαβίβαση της δικαστικής απόφασης στις Αρχές που είναι αρμόδιες για την επιβολή της ετυμηγορίας.

Σημειώνεται ότι η TURSAB είχε προσφύγει και στο παρελθόν κατά της bookin.com με αποτέλεσμα η πλατφόρμα να επιβαρυνθεί με πρόστιμο 2,5 εκατ. τουρκικών λιρών (630.00 ευρώ) για παραβίαση των κανόνων ανταγωνισμού.

Ο πρόεδρος του της Ένωσης, Cetin Gyurdzhyun, διαβεβαίωσε ότι όσοι τουρίστες έχουν κάνει κρατήσεις θα διαμείνουν κανονικά στα ξενοδοχεία παρά τη δικαστική απόφαση.

Πολλοί ερμηνεύουν την αντιδικία ως προέκταση της έξαρσης στις διπλωματικές σχέσεις Τουρκίας-Ολλανδίας.

Σε γραπτή της δήλωση, η Booking.com αναφέρει ότι διαφωνεί με την απόφαση και ότι θα ασκήσει έφεση. Η εταιρεία επισημαίνει ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο και η τεχνολογία της πλατφόρμας συμβάλουν στον υγιή ανταγωνισμό στην αγορά, προσφέροντας στους Τούρκους καταναλωτές μια διαφανή πρόσβαση στην πλατφόρμα, με σύγκριση καταλυμάτων και τιμών σε όλο τον κόσμο. Επίσης, βοηθά 13.000 τουρκικές επιχειρήσεις να προσφέρουν διαμονή στους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο.

To άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο Tornos News.

Share.

Comments are closed.