Συσκευή αυτόνομης πρόσβασης των ΑμεΑ στη θάλασσα στο Ηράκλειο

0

Την ευκαιρία να ενημερωθούν για την λειτουργία  της συσκευής αυτόνομης πρόσβασης στην θάλασσα που έχει εγκατασταθεί στην δημοτική Ακτή  Καρτερού από τον Δήμο Ηρακλείου, είχαν το πρωί του Σαββάτου 24 Ιουνίου εκπρόσωποι των σωματείων ΑμεΑ. Παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη  Λαμπρινού, οι Γιώργος  Βιδάκης, Χαράλαμπος Γερώνυμος, Μιχάλης Ψυλλάκης, Μανώλης Μαράκης και Νίκος Μαυροματάκης,  είδαν το seatrack σε χρήση ,  προέβησαν σε ορισμένες  χρήσιμες παρατηρήσεις για την βελτίωσή της παροχής, αλλά επεσήμαναν και πόσο σημαντική είναι αυτή  η ενέργεια της δημοτικής αρχής.

«Ευχαριστούμε πολύ την δημοτική αρχή  για την τοποθέτηση της συσκευής αυτόνομης πρόσβασης Αμεα θάλασσα  στην Ακτή και για την γενικότερη ευαισθησία της σε θέματα ΑμεΑ.  Όταν δημιουργηθεί παραλία και στον Κόλπο του  Δερματά, ευελπιστούμε ότι θα προβλεφθεί αντίστοιχη συσκευή και εκεί» τόνισε ο κ. Βιδάκης, ενώ ο κ. Γερώνυμος προσέθεσε από την πλευρά του «τέτοιες κινήσεις είναι δείγμα πολιτισμού».

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του επανέλαβε ότι  η προσπάθεια της δημοτικής αρχής να προσφέρει στα άτομα με κινητικές δυσκολίες μια ισότιμη καθημερινότητα δεν σταματάει εδώ:  «Έχουμε προχωρήσει σε μια σειρά ενεργειών, όπως την βελτίωση  υφιστάμενων ραμπών ΑμεΑ και την κατασκευή νέων, την δημιουργία κούνιας για ΑμεΑ στον Καράβολα και τώρα στην τοποθέτηση συσκευής αυτόνομης πρόσβασης στην θάλασσα στην Ακτή Καρτερού. Οφείλουμε, όμως, να συνεχίσουμε προς την ίδια κατεύθυνση ώστε να καταστήσουμε το Ηράκλειο μια πόλη όσο το δυνατόν  φιλικότερη προς τα άτομα με κινητικές δυσκολίες.  Δεν πρόκειται για παραχώρηση. Πρόκειται για υποχρέωσή  μας».

Το σύστημα πρόσβασης στην θάλασσα για ΑμεΑ  πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές για την ασφάλεια τόσο των χρηστών όσο και των συνοδών τους ενώ παράλληλα καταλαμβάνει τον μικρότερο δυνατό χώρο, ώστε να μην δυσχεραίνει την διέλευση των υπόλοιπων επισκεπτών. Η προμήθεια και η εγκατάσταση του συστήματος χρηματοδοτήθηκε με ίδιους πόρους του Δήμου Ηρακλείου. Για να φτάσουν τα ΑμεΑ στην συσκευή έχει κατασκευαστεί διάδρομος,  ενώ έχουν προβλεφθεί θέσεις στάθμευσης  και αποδυτήρια.

Στην Ακτή παρευρέθησαν, εκτός του Δημάρχου, και  οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Αναστασάκης, Κώστας Βαρδαβάς, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Gian Andrea Garancini, o  πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Νίκος Φακουρέλης και ο πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ Νίκος Αγγελάκης.

To άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο Tornos News.

Share.

Comments are closed.