Επίθεση από χάκερ στη σελίδα της Mouzenidis Travel

0

Επίθεση από χάκερ δέχθηκε στις 27 Ιουνίου η ιστοσελίδα της Mouzenidis Travel στη Ρωσία με αποτέλεσμα για αρκετές ώρες να μην είναι διαθέσιμη για πλοήγηση.

Ο όμιλος εξέδωσε ανακοίνωση συνιστώντας τους χρήστες του διαδικτύου να επικοινωνήσουν στο email sosmouzenidis@gmail.com τονίζοντας ότι ο βασικός σέρβερ της εταιρίας δεν έχει επηρεασθεί από την κυβερνο-επίθεση.

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για μη εξουσιοδοτημένη χρήση προσωπικών δεδομένων των τουριστών, επισήμανε ο CEO του τουρ οπερέιτορ, κ. Αλέξανδρος Τσαντεκίδης.

Η λειτουργία της ιστοσελίδας αποκαταστάθηκε στις 28 Ιουνίου.

Όπως δήλωσε ο κ. Τσαντεκίδης, προγραμματιστές από τη Ρωσία και την Ελλάδα εργάσθηκαν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας και τις πρωινές ώρες προκειμένου να αποκαταστήσουν τη λειτουργία της σελίδας και του συστήματος κρατήσεων. Διευκρίνισε δε ότι δεν παρουσιάσθηκε πρόβλημα στην αναχώρηση τουριστών τις ώρες που η ιστοσελίδα είχε πρόβλημα. Επιπλέον, ο τουρ οπερέιτορ έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη μελλοντικών επιθέσεων στο διαδίκτυο.

Η εταιρεία δεν μπορεί ακόμα να εντοπίσει τoν ακριβή τύπο του ιού που επιτέθηκε στο σύστημα της εταιρείας και απαιτούσε χρήματα για το ξεκλείδωμα των επηρεαζόμενων συστημάτων. Εκτιμάται ότι επρόκειτο για ανάλογο ιό που χτύπησε χθες πολλές εταιρείες στη Ρωσία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

To άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο Tornos News.

Share.

Comments are closed.