Ξενοδοχεία: 4 στρατηγικές για αύξηση των απευθείας κρατήσεων

0

Tέσσερις στρατηγικές για αύξηση των απευθείας κρατήσεων στα ξενοδοχεία σε αντιδιαστολη με την τάση για κρατήσεις στα online τουριστικά γραφεία (ΟΤΑ) αποκαλύπτει ο Charles Wang, τοπικός υπεύθυνος Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της IDeaS (λογισμικό διαχείρισης εσόδων) στο Πεκίνο.

Όπως εξηγεί ο κ. Wang σε άρθρο του στο ehotelier.com, ο ανταγωνισμός στο διαδίκτυο απασχολεί όλα τα ξενοδοχεία και προκειμένου να κερδίσουν σε αυτόν θα πρέπει να εξελίξουν τις στρατηγικές εσόδων τους έτσι ώστε να δίνουν κίνητρα στους χρήστες του διαδικτύου να κάνουν κράτηση απευθείας στο ξενοδοχείο, ως εξής:

1. Aναγνωρίστε την ιδανική στρατηγική τιμολόγησης για το ξενοδοχείο σας | Η στρατηγική τιμολόγησης δε μπορεί να είναι περιορισμένη σε μια ενιαία προσέγγιση. Αποφασίστε πώς θα τιμολογήσετε σωστά για το ξενοδοχείο και τους επισκέπτες, είτε με την ημέρα, είτε με τη διάρκεια διαμονής είτε με τον τύπο δωματίου και διασφαλίστε ότι όλα τα συστήματα πωλήσεων μπορούν να δεχθούν αυτές τις αποφάσεις.

2. Προσφέρετε στους επισκέπτες κίνητρα για απευθείας κράτηση | Με τόσες ιστοσελίδες να προσφέρουν στους χρήστες του διαδικτύου τις καλύτερες προσφορές, μπορείτε να προσελκύσετε επισκέπτες στη σελίδα του ξενοδοχείου με στρατηγικές έξω από τη συνηθισμένη λογική των κρατήσεων. Αξιολογήστε τις δυνατότητες που διαθέτετε να προσφέρετε προστιθέμενη αξία στις απευθείας κρατήσεις. Όταν στοχεύετε στους επισκέπτες που ενδιαφέρονται για τέτοιες έξτρα υπηρεσίες, δεν αποτελεί απλώς κίνητρο για να γίνουν πιστοί πελάτες του ξενοδοχείου αλλά τους ενθαρρύνει να κάνουν πάντα κράτηση εκει.

3. Δώστε εγγύηση καλύτερης τιμής | Οι μηχανές αναζήτησης υπόσχονται όλα τα αποτελέσματα με μία αναζήτηση, και αυτό συχνά δίνει την αίσθηση ότι οι σελίδες των ξενοδοχείων αγωνίζονται για την τρίτη σελίδα στα αποτελέσματα. Μπορεί να μην είστε σε θέση να ελέγξετε πώς οι χρήστες του διαδικτύου κάνουν αναζήτηση για το ξενοδοχείο σας, αλλά μπορείτε να ελέγξετε τη μετάδοση της αίσθησης ότι πάντα η σελίδα του ξενοδοχείου έχει την καλύτερη τιμή.

4. Παρακολουθήστε την εξέλιξη και το κόστος των καναλιών | Δεν ξέρει κανείς τι δεν παρακολουθείτε. Για επιτυχημένη στρατηγική εσόδων που οδηγεί σε βέλτιστη και μακροπρόθεσμη κερδοφορία, παρακολουθήστε την παραγωγή μέσω ανά κανάλι και πηγή, και διασφαλίστε ότι αξιολογείτε και κατανοείτε το κόστος ανά συναλλαγή.

To άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο Tornos News.

Share.

Comments are closed.