EDEN: η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο καλύτερος ελληνικός προορισμός

0

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού συμμετείχε και φέτος στο Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας» (“European Destinations of Excellence” – EDEN), με θέμα του φετινού διαγωνισμού τον «Πολιτιστικό Τουρισμό – Cultural Tourism».

Το Πρόγραμμα EDEN, αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ξεκίνησε το 2006, με στόχο την ανάδειξη νέων τουριστικών προορισμών, μη παραδοσιακών και μη αναπτυγμένων τουριστικά, οι οποίοι αναπτύσσονται σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.

Για τo έτος 2016-2017, νικητής ελληνικός τουριστικός προορισμός αναδείχτηκε η Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, λόγω της πολιτιστικής αξίας των προτεινόμενων πολιτιστικών πόρων της και της άρτιας τεκμηρίωσης της πρότασής της.

Στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος ως επιλαχόντες προορισμοί αναδείχτηκαν, επίσης, οι Δήμοι Βέροιας, Δωδώνης, Λαρισαίων και Τήνου.

Τόσο ο ελληνικός νικητής προορισμός, όσο και οι νικητές προορισμοί των λοιπών κρατών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα EDEN θα προβληθούν – σε ευρωπαϊκό επίπεδο – μέσω δράσεων προβολής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ θα βραβευθούν σε σχετική εκδήλωση, που θα διοργανώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την άνοιξη του 2018. Οι νικητές προορισμοί θα βραβευτούν και σε εθνική τελετή βράβευσης.

Πηγή : New Money

Share.

Comments are closed.