Τα top 5 πιο high tech ξενοδοχεία στον κόσμο

0

Όταν μιλάμε για τεχνολογία στα ξενοδοχεία, χαρακτηριστικά όπως το WiFi θα πρέπει να θεωρούνται πλέον ως δεδομένα. Τα πιο εξελιγμένα ξενοδοχεία στον κόσμο προσφέρουν πολύ πιο εντυπωσιακές τεχνολογίες στα δωμάτια τους. Υπάρχει πλέον ένα νέο κύμα εξελιγμένων χαρακτηριστικών που βρίσκουν το δρόμο τους στα πιο μοντέρνα δωμάτια ξενοδοχείων ανά τον κόσμο. Τα παρακάτω 5 ξενοδοχεία από όλη την υφήλιο προσφέρουν στους πελάτες τους την απόλυτη high tech εμπειρία διαμονής.

top5-hotel1000

Hotel 1000 (Seattle – Αμερική)

Για να είστε σίγουροι ότι δεν θα σας ενοχλήσουν όταν κοιμάστε, όλα τα δωμάτια του Hotel 1000 στο Seattle διαθέτουν αισθητήρες θερμότητας. Ένα ηλεκτρονικό κουδούνι στην πόρτα ανιχνεύει σιωπηλά το χώρο και μεταφέρει πληροφορίες στο πάνελ της πόρτας, ενημερώνοντας τις καμαριέρες αν το δωμάτιο είναι κατειλημμένο ή όχι. Οι εν λόγω αισθητήρες μπορούν να απενεργοποιηθούν ώστε να δίνετε χειροκίνητα το σήμα «μην ενοχλείτε». Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν ένα έξυπνο mini bar που ενημερώνει το προσωπικό όταν τα αναλώσιμα τελειώνουν, μία HDTV 40 ιντσών, όπως και τηλέφωνα VoIP που εμφανίζουν επίσης πληροφορίες για κοντινά εστιατόρια και πληροφορίες πτήσεων.

top5-henna

Henn-na (Sasebo – Ιαπωνία)

Ενώ αλυσίδες όπως η Starwood προσφέρουν είσοδο στα δωμάτια μέσω mobile εφαρμογής, το ξενοδοχείο Hen-na προχωράει ένα βήμα παρακάτω, δίνοντας στους πελάτες πρόσβαση στα δωμάτια τους μέσω τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου. Μπορούν επίσης να ελέγξουν τον φωτισμό μέσω tablet, ενώ αισθητήρες κίνησης σβήνουν αυτόματα τα φώτα όταν απουσιάζετε από το δωμάτιο. Ένα σύστημα κλιματισμού που μοιάζει με τεχνολογία επιστημονικής φαντασίας, χρησιμοποιεί ηλεκτρομαγνητικά κύματα για να αυξομειώνει τη θερμοκρασία τους ίδιου του σώματος σας (!!!) ανάλογα με τη θερμοκρασία του δωματίου. Τέλος, ένα μεγάλο ποσοστό του προσωπικού αποτελείται από ρομπότ.

top5-eccleston

Eccleston Square (Λονδίνο – Αγγλία)

Στεγαζόμενο σε ένα ιστορικό Γρηγοριανό κτίριο του 19ου αιώνα, τα χαρακτηριστικά δωματίων αυτού του πολυτελούς ξενοδοχείου-μπουτίκ στο Λονδίνο ανήκουν καθαρά στον 21ο αιώνα. Οι τεχνολογικές «εκπλήξεις» περιλαμβάνουν καθρέφτες μπάνιου που καλύπτουν τηλεοράσεις, πλήρως ρυθμιζόμενα κρεβάτια με μασάζ, και ντουζιέρες με έξυπνα τζάμια που αλλάζουν αυτόματα από ματ σε διάφανα, με το πάτημα ενός πλήκτρου. Οι πελάτες έχουν επίσης τη δυνατότητα να ελέγχουν ασύρματα τον φωτισμό και την αναπαραγωγή μουσικής μέσω keypads αφής. Ακόμα παραλαμβάνουν το προσωπικό τους iPad που τους επιτρέπει να παραγγέλνουν room service, να κλείνουν συνεδρίες ομορφιάς, κτλ.

top5-nh

NH Collection Madrid Eurobuilding (Μαδρίτη – Ισπανία)

Στην κόψη της καινοτομίας, το NH Collection Eurobuilding έχει φτιάξει τέσσερα κορυφαία δωμάτια Living Lab, στον 12ο όροφο του ξενοδοχείου. Αυτοί οι συνεχώς εξελισσόμενοι χώροι, αναβαθμίζονται διαρκώς με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Τα high tech δωμάτια του Living Lab διαθέτουν κομοδίνα με ασύρματη φόρτιση για smartphones, και tablets που επιτρέπουν την κατά πρόσωπο επικοινωνία με το προσωπικό της ρεσεψιόν. Επερχόμενες πειραματικές προσθήκες περιλαμβάνουν έξυπνο ράφι αποσκευών με ενσωματωμένη ζυγαριά, ώστε οι πελάτες να ελέγχουν αν οι βαλίτσες τους έχουν το κατάλληλο βάρος για το αεροπλάνο.

top5-yotel

Yotel – (Νέα Υόρκη – Αμερική)

Στο Yotel της Νέας Υόρκης, η λίστα των high tech χαρακτηριστικών στα δωμάτια είναι εκτενής. Το aircondition ενεργοποιείται με αισθητήρες κίνησης, το multimedia περιεχόμενο μπορεί να γίνει stream σε εντυπωσιακούς «τοίχους», ενώ οι σουίτες View για τους VIP περιλαμβάνουν περιστρεφόμενα κρεβάτια μεγάλων διαστάσεων, που προσφέρουν θέα 180 μοιρών στους ουρανοξύστες της Νέας Υόρκης. Όμως πριν καν οι πελάτες φτάσουν στο δωμάτιο τους, συναντούν το Yobot, το ρομπότ διαχείρισης αποσκευών του ξενοδοχείου. Συμπεριφερόμενο ως αυτοματοποιημένο γκρουμ, το Yobot φορτώνει τις βαλίτσες σε ειδικά ντουλάπια, ώστε όποιος καταφθάνει πριν την ώρα του check-in να παραδίδει τις αποσκευές του και να περνάει ευχάριστα την ώρα του.

Share.

Comments are closed.