766 τουριστικά καταλύματα στην πλατφόρμα ηλεκτρονικής γνωστοποίησης

0

Περισσότερες από 4.500 επιχειρήσεις, εκ των οποίων οι 766 ήταν τουριστικά καταλύματα, χρησιμοποίησαν κατά τον πρώτο μήνα λειτουργίας του, το πληροφοριακό σύστημα που υποστηρίζει την ηλεκτρονική υποβολή γνωστοποίησης, την διαδικασία με την οποία απλοποιείται ριζικά η αδειοδότηση και επιταχύνεται η έναρξη λειτουργίας επιχειρήσεων.

Μέχρι πρόσφατα, απαιτούνταν τουλάχιστον 30 μέρες κατά μέσο όρο για την έκδοση μιας άδειας. Πλέον, με τον νόμο 4442/2016 του Υπουργείου Οικονομίας, η λειτουργία μιας επιχείρησης αρχίζει άμεσα με την ηλεκτρονική γνωστοποίηση των απαραίτητων στοιχείων μέσω του πληροφοριακού συστήματος.

Από το σύνολο των 4.760 επιχειρήσεων που χρησιμοποίησαν την ηλεκτρονική πλατφόρμα, οι 3.425 περιπτώσεις αφορούν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι 766 τουριστικά καταλύματα, οι 202 μεταποιητικές δραστηριότητες τροφίμων και ποτών, οι 189 αυτόματους πωλητές, οι 138 πισίνες και οι 40 κέντρα αποθήκευσης και διανομής.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, δήλωσε: «Μια νέα εποχή για το επιχειρείν εγκαινιάζεται με την λειτουργία του πληροφοριακού συστήματος. Τα συγκεντρωτικά στοιχεία από τον πρώτο μήνα λειτουργίας του, είναι παραπάνω από ενθαρρυντικά και αισιόδοξα. Δημιουργούμε ένα σύγχρονο και φιλικό περιβάλλον για την επιχειρηματικότητα ώστε να ανταπεξέλθει στις νέες προκλήσεις.

Για την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομίας, είναι προτεραιότητα να παρέχουμε τα κατάλληλα εργαλεία που θα απελευθερώσουν τις “εγκλωβισμένες” αναπτυξιακές δυνάμεις της χώρας. Η απλούστευση και η επιτάχυνση της αδειοδότησης και της έναρξης λειτουργίας των επιχειρήσεων μέσω μιας απλής ηλεκτρονικής διαδικασίας, αποτελεί, άλλο ένα μεγάλο βήμα, προς αυτή την κατεύθυνση. Ταυτόχρονα, με τον νέο νόμο, διασφαλίζουμε το δημόσιο συμφέρον, την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών με ουσιαστικούς ελέγχους στην πραγματική λειτουργία των επιχειρήσεων. Σταδιακά εντάσσονται στο καθεστώς γνωστοποίησης όλο και περισσότερες οικονομικές δραστηριότητες.

Κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας για πάταξη της γραφειοκρατίας και εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης. Με σταθερό βηματισμό, υλοποιούμε ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο που θέτει τη χώρα σε τροχιά βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης. Είμαστε αποφασισμένοι να γυρίσουμε σελίδα».

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα λειτουργεί στη διεύθυνση: www.notifybusiness.gov.gr Η είσοδος γίνεται μέσω των κωδικών πρόσβασης στο TAXISNET.

To άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο Tornos News.

Share.

Comments are closed.