Hyperloop Hotel: το ξενοδοχείο υψηλής ταχύτητας του μέλλοντος

0

Ένα εντελώς φουτουριστικό ξενοδοχειακό πρότζεκτ, που ξεφεύγει από ο,τιδήποτε έχει σχεδιασθεί μέχρι στιγμής για το μέλλον των ξενοδοχείων, οραματίστηκε ένας αμερικανός, μεταπτυχιακός φοιτητής αρχιτεκτονικής: Τη δημιουργία ενός δικτύου ξενοδοχείων διασυνδεδεμένων μεταξύ τους με γραμμές hyperloop τις οποίες εισήγαγε στον κόσμο της τεχνολογίας ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Ελον Μασκ, διευθυντής της διαστημικής SpaceX.

Ο Μπράνταν Σίμπρεχτ, απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Νεβάδα, υποστηρίζει ότι το ξενοδοχειακό πρότζεκτ που μελέτησε θα δίνει τη δυνατότητα στους ταξιδιώτες να ταξιδεύουν σε διαφορετικές πόλεις των ΗΠΑ με υπερταχύτητες, μέσα σε κάψουλες που θα έχουν σχεδιασθεί ως πολυτελείς σουίτες, με ένα δωμάτιο, ένα καθιστικό, ένα γραφείο και μια τουαλέτα.

Η ιδέα αυτή κέρδισε φέτος το φοιτητικό βραβείο Radical Innovation Award στο διαγωνισμό για φανταστικά σχέδια ξενοδοχείων που απένειμε μια κριτική επιτροπή επτά επενδυτών, προγραμματιστών και αρχιτεκτόνων.

Το «Hyperloop Hotel» αποτελείται από εμπορευματοκιβώτια που έχουν μετατραπεί σε κινητά, προσαρμόσιμα δωμάτια ξενοδοχείου και επιτρέπει στους επισκέπτες να μετακινούνται μεταξύ 13 πόλεων των ΗΠΑ (Σιάτλ, Σαν Φρανσίσκο, Λας Βέγκας, Λος Άντζελες, Νέα Υόρκη και Βοστόνη) χωρίς να χρειάζεται να απομακρυνθούν από το δωμάτιό τους.

Έτσι, οι επισκέπτες θα μπορούν να ταξιδεύουν σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο που συμμετέχει στο δίκτυο, ακόμη και πολλαπλούς προορισμούς μέσα σε μια ημέρα.

Το πρότζεκτ θα κοστίσει 130 εκατ. δολάρια και απαιτεί την κατασκευή μιας ολοκληρωμένης υποδομής Hyperloop.

Ως εκ τούτου, κρίνεται πιθανή η έναρξη λειτουργίας του τουλάχιστον μετά από μια δεκαετία.

Το σύστημα προώθησης έχει υποβληθεί σε αρχικές δοκιμές στην έρημο της Νεβάδα με επικεφαλής την Hyperloop One, με στόχο την εμπορική εκμετάλλευσή του από το 2020 κι έπειτα.

Δείτε το βίντεο που παρουσιάζει την τεχνολογία Hyperloop η οποία χαρακτηρίζεται από πολλούς ως το μέλλον των μεταφορών…

To άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο Tornos News.

Share.

Comments are closed.