LG Business Solutions: πλήρεις λύσεις για ξενοδοχεία

0

Το τμήμα Business Solutions της LG Electronics Ελλάς βρίσκεται δίπλα σε κάθε επαγγελματία, προσφέροντας τεχνολογικά προηγμένα προϊόντα, λύσεις και υπηρεσίες τόσο σε pre- όσο και σε after-sales επίπεδο. Διαθέτει εξειδικευμένο προσωπικό και πανελλαδικό δίκτυο συνεργατών, ενώ στην Business Solutions Ακαδημία της LG, που λειτουργεί από το 2009, παρέχονται πλήρη προγράμματα εκπαίδευσης.

Οι πολυετείς συνεργασίες της LG με πολυάριθμες επιχειρήσεις ανά την Ελλάδα επιβεβαιώνουν την υπεροχή των επαγγελματικών της λύσεων, οι οποίες αποτελούνται από:

  • LG Digital Signage Οθόνες & Επαγγελματικές Τηλεοράσεις
  • LG Pro:Centric Ξενοδοχειακές τηλεοράσεις & Ιnfotainement συστήματα
  • VRF Συστήματα ψύξης – θέρμανσης LG Multi V & LG Τherma V Αντλίες Θερμότητας πιστοποιημένα κατά Eurovent
  • LG Hydrokit μονάδες για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης
  • Προϊόντα φωτισμού LG LED εσωτερικού και εξωτερικού χώρου

Ενδεικτικά κάποιες από τις συνεργασίες μας περιλαμβάνουν το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Ελ. Βενιζέλος και Διεθνή Αερολιμένα Λάρνακας Γλαύκος Κληρίδης, το εμπορικό κέντρο Golden Hall, τα ξενοδοχεία Four Seasons Astir Palace Hotel Athens στον Αστέρα Βουλιαγμένης, Santorini Arcadia Hotel, Wyndham, Hilton, Hyatt Regency Hotel, ξενοδοχειακές μονάδες και resorts των ομίλων Chandris, Grecotel και H Hotels, Ikos resorts, Louis και Aldemar Hotels, τις αλυσίδες εστιατορίων Goody’s, Everest, Γρηγόρης και Venetis, και ένδυσης Puma, τηλεοπτικά κανάλια όπως ο ANT1, Star Channel κ.α., στα οποία έχουν εγκατασταθεί LG συστήματα κλιματισμού, εξαερισμού και παραγωγής ζεστού νερού, ξενοδοχειακών τηλεοράσεων και digital signage οθονών.

Ιδιαίτερη σημασία φέρουν για εμάς οι συνεργασίες μας με τις ξενοδοχειακές μονάδες, καθώς είμαστε πολύ υπερήφανοι που μέσω αυτών των συνεργασιών μας συμβάλλουμε κι εμείς από την πλευρά μας στην ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου, αποτελώντας μέρος της προσπάθειας των φορέων του τουρισμού.

Νέες λύσεις κλιματισμού της εταιρείας, φιλικές προς το περιβάλλον για απαράμιλλη απόδοση θέρμανσης και ενέργειας

LG Multi V, Hydrokit & Therma V R32 Split

Ειδικότερα, η LG παρέχει ενεργειακές λύσεις για προϊόντα επαγγελματικού κλιματισμού με λύσεις VRF, αντλίες θερμότητας για θέρμανση & παραγωγή ζεστού νερού χρήσης LG Therma V, Therma V Split και Hydrokit με ποικίλα οφέλη τόσο για τους ξενοδόχους, όσο και για τους εγκαταστάτες.

Οι λύσεις ξενοδοχειακού κλιματισμού της LG είναι παράλληλα φιλικές προς το περιβάλλον, καθώς εξοικονομούν ενεργειακούς πόρους, δεν εκλύουν καυσαέρια και συμβάλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη της ξενοδοχειακής μονάδας.

Ολοκληρωμένη λύση THERMA V Monobloc, η πρώτη στον κόσμο «όλα-σε-ένα» αντλία θερμότητας με το νέο οικολογικό ψυκτικό μέσο R32.

Η πρώτη στον κόσμο R32 Monobloc αντλία θερμότητας προσφέρει παραγωγή ζεστού νερού χρήσης 65οC. Η LG Therma V R32 Monobloc διαθέτει 100% συμβατότητα με σώματα καλοριφέρ και ενδοδαπέδια θέρμανση.

Το μειωμένο λειτουργικό κόστος θέρμανσης την καθιστά έως και 4 φορές αποδοτικότερη από αυτή ενός λέβητα. Είναι μια λύση ανανεώσιμης πηγής ενέργειας καθώς χρησιμοποιεί το 75% που απορροφά από τον εξωτερικό αέρα (φυσική ενέργεια) και το υπόλοιπο 25% από το δίκτυο ηλεκτρισμού. Η θερμότητα που δημιουργείται από την εξωτερική μονάδα μέσω εναλλαγής θερμότητας με τον εξωτερικό αέρα, μεταφέρεται στην οικιακή δεξαμενή ζεστού νερού παρέχοντας θέρμανση και ζεστό νερό. Μπορεί να λειτουργήσει σε εξαιρετικά ψυχρό καιρό, όπως -25°C παρέχοντας αξιοπιστία και ισχυρή θέρμανση στο χώρο. Επιπλέον μπορεί να προσφέρει θερμοκρασίες νερού χρήσης έως το μέγιστο των 65°C.

Μέσω του έξυπνου ελέγχου, το διαισθητικό UI επιτρέπει εύκολη και γρήγορη χρήση με ένα απλό άγγιγμα και οι χρήστες μπορούν να ρυθμίσουν περιόδους βάσει του τρόπου ζωής τους για αυτόματες προσαρμογές. Επιπρόσθετα μέσω της λειτουργίας ανάλογης με τις καιρικές συνθήκες, η θερμοκρασία εκροής νερού ακολουθεί αυτόματα την εξωτερική θερμοκρασία. Εάν η εξωτερική θερμοκρασία μειωθεί, η θερμαντική ικανότητα για το σπίτι θα αυξηθεί αυτόματα προκειμένου να διατηρηθεί η θερμοκρασία στον χώρο

Αντίστοιχα, η ημερήσια ή μηνιαία παρακολούθηση της κατανάλωσης ισχύος επιτρέπει την αποτελεσματική διαχείριση της ενέργειας.

Το μοναδικό σύστημα Smart Sensor της LG με τεχνολογία ελέγχου πίεσης και θερμοκρασίας, ανιχνεύει απευθείας την πίεση για ταχύτερη και ακριβέστερη απόκριση στη διακύμανση φορτίου. Σε περίπτωση ξαφνικού σφάλματος, το THERMA V συνεχίζει να παράγει θερμότητα μέχρι την ώρα του σέρβις. Σε περίπτωση μικρού σφάλματος συνήθως λόγω βλάβης αισθητήρα, ο κύκλος λειτουργίας της αντλίας θερμότητας ενεργοποιείται αναγκαστικά. Σε σημαντικά σφάλματα λόγω ελαττωματικών εξαρτημάτων, η θέρμανση εξασφαλίζεται από ηλεκτρικό θερμαντήρα.

Τέλος, με την εφαρμογή LG SmartThinQ, οι χρήστες μπορούν να ελέγξουν απλά το σύστημα θέρμανσης οποιαδήποτε στιγμή από οπουδήποτε. Η απομακρυσμένη πρόσβαση στο σύστημα θέρμανσης χαρίζει στους χρήστες τη μέγιστη άνεση.

Η αντλία θερμότητας THERMA V Monobloc R32, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα τουριστικά καταλύματα μεσαίου και μικρού μεγέθους κλινών που στόχο έχουν την μείωση των λειτουργικών δαπανών χωρίς να θυσιάζουν την άνεση και των πελατών τους. Μέσω του κεντρικού χειριστηρίου το AC SMART 5 και της αντλίας θερμότητας THERMA V Monobloc R32 δίνετε η δυνατότητα στον επαγγελματία να μπορεί να παρακολουθεί ανά πάσα στιγμή την κατανάλωση στα προϊόντα κλιματισμού και παραγωγής ζεστού νερού χρήσης.

H ιδανική λύση για Κλιματισμό Ξενοδοχειακών Μονάδων: Μulti V

Η σειρά συστήματων κεντρικού κλιματισμού MULTI V βρίσκει απόλυτη εφαρμογή σε εγκαταστάσεις κλιματισμού ξενοδοχειακών μονάδων, παρέχοντας τον υψηλότερο συντελεστή απόδοσης της αγοράς έως 7,9 (ESEER), ενώ ο πιστοποιημένος κατά Eurovent δείκτης ενεργειακής απόδοσης στην ψύξη έως 4.83 (EER) και ο συντελεστής απόδοσης στη θέρμανση έως 5.32 (COP) εξασφαλίζουν τη μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση του κόστους λειτουργίας.

Oι μονάδες Multi V μπορούν να καλύψουν πλήρως το σύνολο των αναγκών των δωματίων και τον κοινόχρηστων χώρων σε θέρμανση & ψύξη, ενώ παράλληλα προσφέρουν ανταγωνιστικά πλεονεκτημάτα τεχνολογίας & εξοικονόμησης:

  • Ευελιξία στην εγκατάσταση,
  • Ευκολία στη λειτουργία και τη συντήρηση,
  • Εγγυημένη λειτουργία.

H ιδανική λύση για Παραγωγή Ζεστού Νερού Χρήσης: Ηydrokit

Το Hydrokit είναι η συνολική λύση που προσφέρει η LG, η οποία σε συνδιασμό με τις εξωτερικές μονάδες κλιματισμού νέας γενιάς Multi V, εξασφαλίζει εξαιρετική εξοικονόμηση ενέργειας (με συστήματα ανάκτησης θερμότητας), σε σχέση με τα συμβατικά συστήματα κλιματισμού και παραγωγής ζεστού νερού χρήσης.

Τα υψηλά αυτά ποσοστά επιτυγχάνονται χάρη στην αποτελεσματική αξιοποίηση της θερμότητας του ατμοσφαιρικού αέρα, αλλά και την ανάκτηση θερμότητας από το ψυκτικό μέσο, το οποίο αντί να απορρίπτεται στην ατμόσφαιρα, χρησιμοποιείται για τη θερμάνση του νερού χρήσης. Έτσι, η λύση Hydrokit είναι φιλική προς το περιβάλλον,με αποδοτικότητα έως και 4 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με τις συμβατικές μεθόδους θέρμανσης καθώς χρησιμοποιεί ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ σας αποδεσμεύει πλήρως από τη χρήση του πετρελαίου, με όλα τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν.

Tέλος, η λύση Hydrokit ενδείκνυται τόσο για περιπτώσεις αντικατάστασης λέβητα υφιστάμενων εγκαταστάσεων, όσο και για νέες κτιριακές εγκαταστάσεις.

Η LG λανσάρει το νέο κεντρικό χειριστήριο AC SMART 5 / Ιδανικό Control Solution εξοικονόμηση ενέργειας σε επαγγελματικούς χώρους

To νέο κεντρικό χειριστήριο της LG Electronics, εκτός από την εποπτεία και τον έλεγχο λειτουργίας των προϊόντων προϊόντα κλιματισμού και παραγωγής ζεστού νερού παρέχει στους ξενοδόχους τη δυνατότητα παρακολούθησης της κατανάλωσης τους. Πιο συγκεκριμένα, παρέχεται η δυνατότητα παρακολούθησης της τάσης της κατανάλωσης, ενώ μπορεί να γίνει και ο επιμερισμός της ανά συνδεδεμένη μονάδα και να οριστεί μια τιμή ως μέγιστη επιτρεπόμενη ώστε το σύστημα να μην την ξεπεράσει. Τέλος, προσφέρεται δυνατότητα διασύνδεσης με συστήματα BMS (Building Management System) για ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία στον έλεγχο.

Αναβαθμισμένη Pro:Centric Direct πλατφόρμα με Smart Hotel Solutions & Internet of Things

Η νέα αναβαθμισμένη Pro:Centric Direct πλατφόρμα περιεχομένου με Smart Hotel Solutions για τις τηλεοράσεις των ξενοδοχείων από την LG

Η ξενοδοχειακή LG Pro:Centric Direct Smart Infotainment πλατφόρμα περιεχομένου της LG βοηθά τους επαγγελματίες του κλάδου του Τουρισμού να διαχειριστούν αποδοτικά τους διαθέσιμους πόρους διαφοροποιώντας την επιχείρησή τους. Το εύκολο στη χρήση περιβάλλον εργασίας καθώς και η διαδραστική υπηρεσία εξυπηρέτησης δωματίου (1-Click Service) προσφέρουν μια μοναδική fully customized εμπειρία στον επισκέπτη, ενώ παράλληλα η πλατφόρμα δίνει στον επαγγελματία τη δυνατότητα χρήσης σύγχρονων υπηρεσιών για τη μετάδοση μηνυμάτων (Notice, Ticker κλπ.) και εργαλείων για την αναπαραγωγή μεγιστοποιώντας έτσι την αποτελεσματικότητα των διαφημιστικών μηνυμάτων αλλά και την εύκολη διαχείριση περιεχομένου μέσω της ομαδικής και απομακρυσμένης διαχείρισης που παρέχεται από την πλατφόρμα.

Η LG λανσάρει για πρώτη φορά την εφαρμογή Internet of Things (IoT) στις τηλεοράσεις ξενοδοχείων Pro:Centric Direct για μια ακόμα πιο αναβαθμισμένη εμπειρία διαμονής. Οι τηλεοράσεις Pro:Centric Direct της LG παρέχουν τη δυνατότητα στον επισκέπτη του ξενοδοχείου να διαχειρίζεται μέσω φωνητικών εντολών τις λειτουργίες της τηλεόρασης του δωματίου του. Στη νέα αναβαθμισμένη έκδοση, ο χρήστης της τηλεόρασης μπορεί να ελέγχει επιπρόσθετα και όλες τις συνδεδεμένες με την τηλεόραση συσκευές IoT του δωματίου του μέσω των φωνητικών εντολών που δίνει στο χειριστήριο (Magic Remote Control) ή ενός ασύρματου διακόπτη. Οι λειτουργίες που μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας περιλαμβάνουν από το κλείδωμα της πόρτας, το άνοιγμα και κλείσιμο των φωτιστικών, του κλιματιστικού, της κουρτίνας αλλά και το χειρισμό οποιασδήποτε συμβατής συσκευής του δωματίου μέσω της ενσωμάτωσής της στο σύστημα IoT. Με την προσθήκη του IoT, οι επισκέπτες μπορούν πλέον να νιώθουν σαν το σπίτι τους έχοντας όλες τις ανέσεις του σπιτιού στο δωμάτιο του ξενοδοχείου.

Η LG έχει αναβαθμίσει και το RMS (Room Management System –) του ξενοδοχείου με στόχο να πάει την εξυπηρέτηση του επισκέπτη σε άλλο επίπεδο παρουσιάζοντας μια ολιστική προσέγγιση με Smart Hotel Solutions. Η νέα ξενοδοχειακή λύση προσφέρει στους ξενοδόχους λειτουργική αποδοτικότητα και ευκολία με αποτελεσματική διαχείριση και έλεγχο των απαιτήσεων του επισκέπτη. Οι νέες δυνατότητες Smart Hotel είναι:

Έξυπνος έλεγχος μέσα στο δωμάτιο (Smart in-room control)

Με τις δυνατότητες του smart in-room control, ο χρήστης χρησιμοποιεί απλά και εύκολα τις υπηρεσίες του ξενοδοχείου απολαμβάνοντας τη διαμονή του. Μπορεί να ελέγξει διάφορες συσκευές ή αντικείμενα (όπως η θερμοκρασία, ο φωτισμός, η ηλεκτρική κουρτίνα) του δωματίου από το κινητό τηλέφωνο, το tablet ή την τηλεόραση, ενώ οι ξενοδόχοι μπορούν με τον ίδιο τρόπο να παρέχουν πληροφορίες για το ξενοδοχείο (μήνυμα υποδοχής, προωθητικά μηνύματα) στον επισκέπτη. Επιπλέον, ο ξενοδόχος έχει τη δυνατότητα να απαντά γρήγορα και αποτελεσματικά σε αυτά που ζητάει ο επισκέπτης, αυξάνοντας τον βαθμό επίσκεψής του χάρη στην καλύτερη εξυπηρέτηση.

Υπηρεσίες ψηφιακού θυρωρού (Digital Concierge)

Οι υπηρεσίες digital concierge αυξάνουν την ικανοποίηση του πελάτη χάρη στην άμεση ανταπόκριση του προσωπικού του ξενοδοχείου. Μέσα από το κινητό τηλέφωνο, το tablet ή την τηλεόραση, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να ζητά και να διαχειρίζεται υπηρεσίες δωματίου, όπως υπηρεσία αφύπνισης μέσω τηλεφωνικής κλήσης, πλυντηρίου ρούχων, μετακίνησης με shuttle bus ή άλλες παροχές. Η ανταπόκριση σε πραγματικό χρόνο στα αιτήματα των επισκεπτών διευκολύνουν τη διαμονή τους, βελτιώνουν την εξυπηρέτησή τους και μειώνουν ταυτόχρονα το κόστος του ανθρώπινου δυναμικού.

Περιβαλλοντική Επιχειρηματική Απόδοση (Green Operational Efficiency)

Τέλος, η νέα λύση της LG για την ξενοδοχειακή τηλεόραση Pro:Centric Direct βελτιώνει τη συνολική διαχείριση της λειτουργίας της ξενοδοχειακής μονάδας. Πλέον, οι δυνατότητες των ξενοδόχων περιλαμβάνουν παρακολούθηση της κατάστασης του δωματίου σε πραγματικό χρόνο, γρήγορη ταυτοποίηση και εύκολη ανταπόκριση στα αιτήματα για υπηρεσίες, και επέκταση των υπηρεσιών μέσω άλλων πλατφορμών (BMS, ACP). Ως προς την εξοικονόμηση ενέργειας κατά τη λειτουργία, ο ξενοδόχος πλέον έχει τη δυνατότητα να εφαρμόζει λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας όπως ο έλεγχος της θερμοκρασίας ανάλογα με τη διαθεσιμότητα του δωματίου.

Share.

Comments are closed.