LG Α.Ι. THINQ: το Google Assistant διαθέσιμο σε περισσότερες αγορές

0

Ακόμα περισσότεροι πελάτες της LG θα μπορούν να αξιοποιήσουν τη λειτουργία Google Assistant στις τηλεοράσεις του 2018 με AI ThinQ το τέταρτο τρίμηνο του έτους. Η LG θα παρουσιάσει τη λειτουργία Google Assistant σε επτά ακόμη αγορές – την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Νότια Κορέα, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο – με υποστήριξη σε έως και πέντε γλώσσες. Η επέκταση αυτή αποτελεί μέρος της παγκόσμιας στρατηγικής της LG για την περαιτέρω διάδοση των λύσεων αναγνώρισης φωνής που διαθέτουν την πλατφόρμα ThinQ της LG και έχουν ενσωματωμένη την λειτουργία Google Assistant. Η πρώτη ανακοίνωση της LG γι’ αυτή την εξέλιξη είχε πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της έκθεσης CES 2018, στις Ηνωμένες Πολιτείες, το δεύτερο τρίμηνο του 2018.

Η λειτουργία Google Assistant θα είναι διαθέσιμη στις νέες αγορές σε όλες τις τηλεοράσεις AI της LG με λειτουργικό σύστημα WebOS, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα χαρακτηριστικών και ενισχυμένη προσβασιμότητα σε πολλές γλώσσες. Με την ενσωμάτωση του Google Assistant, οι τηλεοράσεις του 2018 με δυνατότητα AI ThinQ της LG προσφέρουν μια βελτιωμένη εμπειρία που επιτρέπει στους χρήστες να διαχειρίζονται καθημερινές εργασίες, να βρίσκουν απαντήσεις ή να ελέγχουν συμβατές έξυπνες οικιακές συσκευές. Οι χρήστες δεν έχουν παρά να πατήσουν το κουμπί του μικροφώνου και να ζητήσουν πληροφορίες, όπως η πρόβλεψη καιρού, οι ώρες λειτουργίας ενός κοντινού εστιατορίου, τα τελευταία αθλητικά αποτελέσματα ή να χαμηλώσουν τα φώτα χωρίς να διακοπεί η εμπειρία προβολής. Οι χρήστες μπορούν επίσης να ξαναζήσουν τις αγαπημένες στιγμές τους προβάλλοντας φωτογραφίες μέσα από το Google Photos.

Με τη βοήθεια του Google Assistant, οι LG AI τηλεοράσεις μπορούν να λειτουργήσουν ως το κέντρο του έξυπνου σπιτιού, προσφέροντας πρόσβαση σε πολλές συσκευές όπως ηλεκτρικές σκούπες ρομπότ, θερμοστάτες, ιονιστές αέρα και έξυπνο φωτισμό. Το Google Assistant είναι συμβατό με περισσότερες από 5.000 έξυπνες συσκευές από εκατοντάδες δημοφιλείς μάρκες, κάνοντας ευκολότερο τον έλεγχο ηχείων και άλλων έξυπνων οικιακών συσκευών συνδεδεμένων μέσω Wi-Fi ή Bluetooth. Οι πελάτες στις αγγλόφωνες αγορές όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αυστραλία και ο Καναδάς μπορούν ήδη να συνδέσουν τις Google Home συσκευές με τις LG AI τηλεοράσεις για να στέλνουν φωνητικές εντολές απευθείας από τα έξυπνα ηχεία τους. Αυτό η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη στους πελάτες στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα έως τα τέλη του 2018. Η συμβατότητα με τις συσκευές με δυνατότητα ενεργοποίησης του Amazon Alexa – που είναι διαθέσιμες στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ – θα επεκταθεί επίσης στην Αυστραλία και τον Καναδά.

Πέρα από την ενσωμάτωση του Google Assistant, οι LG ΑΙ τηλεοράσεις χρησιμοποιούν την αποκλειστική τεχνολογία deep learning της LG, η οποία επιτρέπει στους θεατές να χρησιμοποιούν τη φυσική τους γλώσσα για να συνδέσουν γρήγορα και εύκολα τέτοιες τηλεοράσεις σε εξωτερικές συσκευές ή να αναζητήσουν συγκεκριμένες πληροφορίες ή περιεχόμενο απλά με τη χρησιμοποίηση μιας λεκτικής εντολής. Η αλλαγή των τηλεοπτικών καναλιών, η μεταβολή της έντασης προς τα πάνω ή προς τα κάτω, το κλείσιμο της τηλεόρασης όταν τελειώσει μια εκπομπή, η υπενθύμιση ότι μια αγαπημένη εκπομπή πρόκειται να ξεκινήσει ή η αναζήτηση παρακολούθησης περιεχόμενου σύμφωνα με τις προτιμήσεις του θεατή – είτε μέσω καλωδιακής, μέσω κεραίας ή μέσω streaming – είναι μερικοί τρόποι από τους οποίους το ThinQ βοηθά τους θεατές να απολαμβάνουν την καθημερινή τους εμπειρία παρακολούθησης.

«Το όραμα της LG είναι να αποτελέσει ένα κύριο όνομα σε προϊόντα που αξιοποιούν την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης βάσει της φιλοσοφίας μας για ανοιχτή πλατφόρμα, ανοιχτή συνεργασία και ανοιχτή συνδεσιμότητα», δήλωσε ο Brian Kwon, Πρόεδρος της LG Home Entertainment Company. «Εκτός από την απαράμιλλη ποιότητα εικόνας που προσφέρουν οι premium τηλεοράσεις της LG, το Google Assistant προσφέρει σε ακόμα περισσότερους καταναλωτές ένα νέο επίπεδο νοημοσύνης στο σπίτι, ευθυγραμμισμένο με την αποστολή της LG να βελτιώνει την καθημερινή ζωή των πελατών της μέσω της προηγμένης τεχνολογίας».

Οι επισκέπτες του περίπτερου της LG στην IFA στην αίθουσα 18 του Messe Berlin θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να δοκιμάσουν τις τηλεοράσεις LG AI ThinQμε Google Assistant και να βιώσουν ότι καλύτερο υπάρχει στην OLED τεχνολογία όπως το μοναδικό OLED Canyon.

Share.

Comments are closed.