Inventor: δυναμική ελληνική παρουσία σε κλιματισμό & οικιακές συσκευές

0

Τη δυναμική θέση που κατέχει στους κλάδους του κλιματισμού, των οικιακών συσκευών και της αφύγρανσης παρουσίασε σε ενημερωτική συνάντηση η Inventor.

H Inventor, μια αμιγώς Ελληνική επιχείρηση που ιδρύθηκε το 1966 και σήμερα μετρά πάνω από 50 χρόνια παρουσίας στην Ελληνική αγορά, έχει καταφέρει, ακολουθώντας ένα δυναμικό πλάνο ανάπτυξης, να εδραιωθεί στην Ελληνική αγορά διαθέτοντας σημαντική παρουσία στους κλάδους δραστηριοποίησής της. Με όχημα ένα ολοκληρωμένο και διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο, που περιλαμβάνει το 100% ελληνικό ομώνυμο brand Inventor και την επίσημη αντιπροσώπευση για την χώρα μας των καταξιωμένων προϊόντων κλιματισμού General Electric και Haier, η Inventor επιδεικνύει σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας κ. Γιώργο Ασημακόπουλο, η Inventor κατέγραψε από το 2016 στο 2017, αύξηση των πωλήσεων της κατά 25%, ενώ οι ενοποιημένες πωλήσεις της έφθασαν τα 40 εκατ. ευρώ, ενισχυμένες κατά 32% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της εταιρείας στον τομέα του κλιματισμού αλλά και των αφυγραντήρων κινείται σε ανώτερα επίπεδα από τον ρυθμό ανάπτυξης της αγοράς που το 2017 κυμάνθηκε περίπου, με βάσει τα στοιχεία της εταιρείας, στο 27% για την αγορά του κλιματισμού και 30% για την αγορά των αφυγραντήρων αντίστοιχα.

Σημαντικός σταθμός της επιτυχημένης πορείας της εταιρείας αποτέλεσε το λανσάρισμα του brand Inventor το 2007. Τα προϊόντα Inventor με κύρια χαρακτηριστικά τους την καινοτομία, τη λειτουργικότητα, τον κομψό σχεδιασμό, την αξιοπιστία, αλλά και το σεβασμό στο περιβάλλον, κατέκτησαν την δεκαετία που ακολούθησε την εμπιστοσύνη του ελληνικού κοινού και πλέον αποτελούν μια από τις πρώτες επιλογές των καταναλωτών στις αγορές αφυγραντήρων και κλιματισμού.

Σημαντική επίσης συμβολή στην διατήρηση και επίτευξη των στόχων ανάπτυξης της εταιρείας καταλαμβάνουν οι συνεργασίες της Inventor στον κλάδο του οικιακού κλιματισμού με την General Electric και τη Haier, μέσω των οποίων επιτυγχάνεται η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου χαρτοφυλακίου και η προσφορά πολλαπλών επιλογών στους Έλληνες καταναλωτές. Αξίζει να σημειωθεί ότι η General Electric εμπιστεύτηκε την Inventor για την αντιπροσώπευση των προϊόντων κλιματισμού στην Ελλάδα μετά από 2 χρόνια απουσίας από την ελληνική αγορά, μια συνεργασία που εντός του 2018 αναμένεται να ενδυναμωθεί με το λανσάρισμα οικιακών συσκευών της εταιρείας στην ελληνική αγορά.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι η Inventor διαθέτει σήμερα δυναμικό δίκτυο διανομής σε Ελλάδα και εξωτερικό, με περισσότερους από 1.300 ενεργούς πελάτες συνολικά και εξαγωγές σε 50 χώρες παγκοσμίως. Στην Ελλάδα η εταιρεία συνεργάζεται με πάνω από 300 εξειδικευμένους συνεργάτες και διαθέτει παρουσία σε 600 σημεία σε όλες τις αλυσίδες λιανικής ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών προϊόντων και 100 ηλεκτρονικά καταστήματα. Στις αγορές του εξωτερικού, με όχημα τα δύο υποκαταστήματα της εταιρείας σε Ρουμανία και Κίνα και ένα διευρυμένο δίκτυο διανομής, η Inventor σημειώνει σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα σε Ευρώπη, Ασία, Αφρική, Ωκεανία και ΗΠΑ, με περισσότερους από 300 ενεργούς πελάτες.

Σημαντική επίσης για την δραστηριότητα της εταιρείας είναι η στρατηγική συνεργασία που έχει ξεκινήσει η Inventor από το 2016 με την Amazon, το μεγαλύτερο διαδικτυακό κατάστημα στον κόσμο, η οποία της παρέχει πρόσβαση σε τέσσερα ευρωπαϊκά marketplaces (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία).

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Inventor, κ. Γιώργο Ασημακόπουλο, στις στρατηγικές προτεραιότητες της εταιρίας για το 2018-2019 περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η περαιτέρω ανάπτυξη του προϊοντικού χαρτοφυλακίου της εταιρείας, με την προσφορά νέων προϊόντων στην αγορά των οικιακών συσκευών για το brand Inventor, η ανάπτυξη των εξαγωγών με έμφαση στην κεντρική Ευρώπη, καθώς και η διεύρυνση των υπαρχόντων συνεργασιών με την General Electric και την Amazon. O κ. Ασημακόπουλος δήλωσε σχετικά: «Με 52 χρόνια παρουσίας και εμπειρίας στο χώρο του κλιματισμού έχουμε σήμερα καταφέρει να εδραιωθούμε σε ένα πολύ δυναμικό κλάδο, από τους λίγους αναπτυσσόμενους στη χώρα μας, παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον. Με όχημα το ισχυρό δίκτυο διανομής σε Ελλάδα και εξωτερικό και τις συνεργασίες μας με τους κορυφαίους του είδους, συνεχίζουμε δυναμικά με στόχο να προσφέρουμε στους καταναλωτές στην Ελλάδα και τις αγορές που δραστηριοποιούμαστε, τα καλύτερα προϊόντα από άποψη τεχνολογίας, σχεδιασμού, σχέσης ποιότητας-τιμής και φιλικότητας στο περιβάλλον. Η περαιτέρω εδραίωση και ενίσχυση του brand Inventor αποτελεί για μας στρατηγική προτεραιότητα».

Share.

Comments are closed.