Ιδανικές συνθήκες κλιματισμού και μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας στο ξενοδοχείο Αθηναΐς από την Daikin

0

To ξενοδοχείο Αθηναΐς, ένα στολίδι στο κέντρο της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα στην πλατεία Μαβίλη, εμπιστεύθηκε την Daikin Hellas για την κάλυψη των αναγκών κλιματισμού των δωματίων αλλά και των κοινόχρηστων χώρων του.

Η Daikin Hellas σε συνεργασία με την εταιρία εφαρμογών «Θεόδωρος Βασιλόπουλος & Σία Ο.Ε. – HVAC Technologies» επιλέχθηκε για να προσφέρει μία ολοκληρωμένη λύση ενεργειακής αναβάθμισης του συστήματος κλιματισμού του ξενοδοχείου. Η αναβάθμιση περιελάβανε την αντικατάσταση συστήματος λέβητα πετρελαίου και υδρόψυκτων ψυκτών με μια νέα αερόψυκτη αντλίας θερμότητας, την προσθήκη συστήματος ανάκτησης θερμότητας, όπως επίσης τον έλεγχο και τη βελτιστοποίηση των δικτύων διανομής αέρα και νερού με ταυτόχρονο επαναπρογραμματισμό των αυτοματισμών ελέγχου του συστήματος.

Οι απαιτήσεις του έργου ήταν ιδιαίτερα υψηλές αλλά καλύφθηκαν με επιτυχία από το τελικό αποτέλεσμα όπως δηλώνει ευχαριστημένη η κυρία Γεωργία Δάβαρη υπεύθυνη και ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου.

Μερικές εξ‘ αυτών ήταν οι εξής :

α) η εξαιρετικά χαμηλή στάθμη θορύβου της νέας αερόψυκτης αντλίας θερμότητας ώστε να ενσωματωθεί άψογα στο χώρο εγκατάστασης που συνορεύει με το roof garden του ξενοδοχείου και με διπλανές κατοικίες και γραφεία. Για το σκοπό αυτό η νέα αντλία θερμότητας της DAIKIN είναι εξοπλισμένη με ειδικά ηχομονωτικά καλύμματα και με ρυθμιστές στροφών στους ανεμιστήρες ώστε να επιτευχθεί το ζητούμενο αποτέλεσμα με τη μικρότερη δυνατή στάθμη θορύβου.

β) οι μικρές ζητούμενες διαστάσεις με το ελάχιστο δυνατό αποτύπωμα της νέας αντλίας θερμότητας ώστε να εξοικονομηθεί χώρος στο δώμα του κτιρίου. Με τη σειρά EWYQ-F της DAIKIN το νέο μηχάνημα συνολικής θερμικής ισχύος 330KW έχει ύψος και πλάτος μόλις 2,25m.

γ) η επίτευξη των ζητούμενων αποδόσεων με τη μικρότερη δυνατή ενεργειακή κατανάλωση για μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση των λειτουργικών εξόδων του ξενοδοχείου. Το μοντέλο EWYQ300F-XR που εγκαταστάθηκε διαθέτει τον υψηλότερο βαθμό απόδοσης στη θέρμανση COP 3,24 κατατάσσοντάς το έτσι σε Α ενεργειακή κλάση.

δ) η εξοικονόμηση ενέργειας στην παραγωγή ζεστού νερού χρήσης. Η νέα αντλία θερμότητας διαθέτει εργοστασιακό σύστημα ανάκτησης θερμότητας έτσι ώστε κατά τη λειτουργία του μηχανήματος σε ψύξη να ανακτάται δωρεάν ενέργεια από την οποία παράγεται ζεστό νερό χρήσης το οποίο εξυπηρετεί τις ανάγκες των δωματίων και του εστιατορίου του ξενοδοχείου.

Ο κ. Μπούρας Χρυσόστομος, μηχανικός πωλήσεων του τμήματος εμπορικών και βιομηχανικών εφαρμογών της DAIKIN HELLAS, δήλωσε σχετικά: « Ήταν ένα έργο με ιδιαίτερα αυξημένες τεχνικές απαιτήσεις στις οποίες ανταποκριθήκαμε άψογα. Η νέα αντλία θερμότητας σε συνδυασμό με τις εργασίες βελτιστοποίησης που μελετήσαμε και εφαρμόσαμε σε άψογη συνεργασία με τον κ. Βασιλόπουλο αποτελούν το βέλτιστο πακέτο απόδοσης , εξοικονόμησης ενέργειας και εργονομίας. Είμαστε περήφανοι για το συγκεκριμένο έργο και χαρούμενοι που ικανοποιήσαμε στο έπακρο έναν πελάτη όπως το ξενοδοχείο Αθηναΐς».

Share.

Comments are closed.