Η Schneider Electric στις World’s Most Admired Companies 2019 του Fortune

0

Η Schneider Electric, ηγέτης στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, αναγνωρίστηκε ως μία από τις World’s Most Admired Companies σύμφωνα με τη λίστα του Fortune για το 2019. Φέτος, η εταιρεία κατέχει την πέμπτη θέση στον κλάδο ηλεκτρονικών, διατηρώντας την ισχυρή της θέση από το 2018. Το επίτευγμα αυτό αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη φήμη της ως μια πολύ επιτυχημένη εταιρεία στον κλάδο της που επενδύει στην καινοτομία και ταυτόχρονα εστιάζει τόσο στη βιωσιμότητα όσο και στη δημιουργία εργασιακού περιβάλλοντος χωρίς αποκλεισμούς.

Η ετήσια κατάταξη του Fortune για τις World’s Most Admired Companies βασίζεται σε έρευνα μεταξύ αμερικάνικων και παγκόσμιων εταιρειών που ανήκουν στο Fortune 500 και που δημοσιεύουν τα υψηλότερα έσοδα στους κλάδους που δραστηριοποιούνται. Για να προσδιοριστούν οι κορυφαίες αυτές εταιρείες σε 52 βιομηχανίες, 3.750 στελέχη, διευθυντές και αναλυτές σε αυτούς τους κλάδους κλήθηκαν να αξιολογήσουν τις εταιρείες βασισμένοι σε εννέα κριτήρια: την καινοτομία, τη διαχείριση ανθρώπινων πόρων, τη χρήση εταιρικών περιουσιακών στοιχείων, την κοινωνική ευθύνη, την ποιότητα διαχείρισης, την οικονομική ευρωστία, τη μακροπρόθεσμη αξία των επενδύσεων, την ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών και την παγκόσμια ανταγωνιστικότητα. Η Schneider Electric αξιολογήθηκε ιδιαίτερα υψηλά στο κριτήριο για τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, κατατάσσοντας την στη 3η θέση στη βιομηχανία ηλεκτρονικών ειδών.

Ο Olivier Blum, Chief Human Resources Officer της Schneider Electric, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που βρισκόμαστε ανάμεσα σε τόσο καταξιωμένες εταιρείες και οργανισμούς. Στη Schneider Electric, ο ουσιαστικός μας σκοπός είναι και αυτός που μας κινητοποιεί – θέλουμε να φέρουμε ενέργεια και αποδοτικότητα έτσι ώστε να παρέχουμε πρόοδο και βιωσιμότητα στις ζωές όλων. Ως εταιρεία με παγκόσμια παρουσία, πιστεύουμε στην καινοτομία που έχει θετικό αντίκτυπο στον πλανήτη μας, στις ίσες ευκαιρίες για όλους, παντού και στην ενίσχυση των ανθρώπων μας ώστε να αξιοποιήσουν στο μέγιστο την ενέργειά τους».

Η Schneider Electric διακρίνεται συστηματικά σε κατατάξεις του κλάδου για την προώθηση της βιωσιμότητας και της ένταξης. Πρόσφατα, συμπεριλήφθηκε στον δείκτη Bloomberg Gender-Equality Index 2019, ο οποίος αποτελεί ένα μοναδικό βαρόμετρο για την ισότητα των φύλων σε όλους τους κλάδους ανά τον κόσμο, ενώ έλαβε επίσης το 2019 Catalyst Award που αναδεικνύει τις εταιρείες για τις προοδευτικές πρωτοβουλίες τους στη δημιουργία ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο οι γυναίκες μπορούν να εξελιχθούν. Για τη Schneider Electric, τέτοιες αναγνωρίσεις ενισχύουν την ισχυρή δέσμευση της εταιρείας για μία κουλτούρα χωρίς αποκλεισμούς και ένα εργασιακό περιβάλλον που παρέχει κίνητρα στους εργαζομένους, ενώ αναγνωρίζουν και τις μακροχρόνιες προσπάθειές της για την προώθηση της βιωσιμότητας για όλους.

Share.

Comments are closed.