Η Schneider Electric στη λίστα World’s Most Admired Companies του Fortune

0

Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, αναγνωρίστηκε ως μία από τις  World’s Most Admired Companies, σύμφωνα με τη λίστα του Fortune για το 2020. Φέτος, η εταιρεία κατέχει την τέταρτη θέση στη βιομηχανία των ηλεκτρονικών ειδών, κατακτώντας μια υψηλότερη θέση σε σχέση με το 2019. Το επίτευγμα αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη φήμη της ως μια πολύ επιτυχημένη εταιρεία στον κλάδο της που επενδύει στην καινοτομία και ταυτόχρονα εστιάζει τόσο στη βιωσιμότητα, όσο και στη δημιουργία εργασιακού περιβάλλοντος χωρίς αποκλεισμούς.

Η ετήσια κατάταξη του Fortune για τις World’s Most Admired Companies βασίζεται σε έρευνα μεταξύ αμερικάνικων και παγκόσμιων εταιρειών που ανήκουν στο Fortune 500 και που δημοσιεύουν τα υψηλότερα έσοδα στους κλάδους που δραστηριοποιούνται. Για να προσδιοριστούν οι κορυφαίες αυτές εταιρείες σε 52 βιομηχανίες, 3.770 στελέχη, διευθυντές και αναλυτές σε αυτούς τους κλάδους κλήθηκαν να αξιολογήσουν τις εταιρείες βασισμένοι σε εννέα κριτήρια: την καινοτομία, τη διαχείριση των ανθρώπινων πόρων, τη χρήση εταιρικών περιουσιακών στοιχείων, την κοινωνική ευθύνη, την ποιότητα διαχείρισης, την οικονομική ευρωστία, τη μακροπρόθεσμη αξία των επενδύσεων, την ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών και την παγκόσμια ανταγωνιστικότητα. Η Schneider Electric αξιολογήθηκε ιδιαίτερα υψηλά στο κριτήριο για την κοινωνική ευθύνη, την ποιότητα της διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού, καθώς και των προϊόντων και υπηρεσιών, κατατάσσοντάς την στη 3η θέση στη βιομηχανία ηλεκτρονικών ειδών.

Ο Olivier Blum, Chief Human Resources Officer της Schneider Electric, δήλωσε: «Στη Schneider Electric, πιστεύουμε στην καινοτομία που έχει θετικό αντίκτυπο στον πλανήτη μας, στις ίσες ευκαιρίες για όλους, παντού και στην ενίσχυση των ανθρώπων μας για να αξιοποιήσουν στο μέγιστο βαθμό την ενέργειά τους. Η αναγνώρισή μας ως πρωτοπόρος στον κλάδο μας, αποτελεί μια αντανάκλαση της δέσμευσής μας ως προς την καινοτομία, τη βιωσιμότητα και τον ουσιαστικό σκοπό μας που είναι το κοινό στοιχείο που μας κινητοποιεί. Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε ενέργεια και απόδοση, όπως και πρόοδο και βιωσιμότητα για όλους».

Η Schneider Electric διακρίνεται συστηματικά στην κατάταξη της βιομηχανίας με στόχο την προώθηση της βιωσιμότητας και της ένταξης. Πρόσφατα στο World Economic Forum στο Νταβός, κατέλαβε δύο σημαντικές θέσεις σε κατατάξεις- συμπεριλαμβανομένης της κορυφαίας θέσης μεταξύ των 100 πιο βιώσιμων επιχειρήσεων διεθνώς (Global 100 Most Sustainable Corporations), από το περιοδικό Corporate Knights και της θέσης στην κατάταξη Carbon Disclosure Project (CDP) ‘A-List’ για έβδομη και ένατη συνεχή χρονιά αντίστοιχα. Ξεχώρισε επίσης στη λίστα Bloomberg για την Ισότητα των Φύλων για το 2020, καθώς και στο Financial Times Diversity Leaders 2020 Report,που αξιολογεί την επιτυχία των εταιρειών στην προώθηση της ισότητας των φύλων και όλων των μορφών διαφορετικότητας. Για την Schneider Electric, τέτοιες αναγνωρίσεις ενισχύουν την ισχυρή δέσμευση της εταιρείας για μία κουλτούρα χωρίς αποκλεισμούς και αναγνωρίζουν και τις μακροχρόνιες προσπάθειές της για την προώθηση της βιωσιμότητας για όλους.

Share.

Comments are closed.