Visa & Currencycloud: νέα εμπειρία στις διασυνοριακές και ταξιδιωτικές πληρωμές

0

Η Visa και η πλατφόρμα πληρωμών για επιχειρήσεις, Currencycloud, ανακοίνωσαν σήμερα τη συνεργασία που θα αναπτύξει περαιτέρω την καινοτομία στις διασυνοριακές και ταξιδιωτικές πληρωμές. Η συνολική συμφωνία ευθυγραμμίζεται με την ευρύτερη αποστολή της Visa να βοηθά τους καταναλωτές να κάνουν ασφαλείς και απρόσκοπτες ψηφιακές πληρωμές, τόσο στη χώρα τους, αλλά και όσο ταξιδεύουν.

Οι πελάτες της Visa, οι τράπεζες και οι FinTech συνεργάτες θα έχουν τώρα τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τη βασισμένη σε cloud πλατφόρμα πληρωμών της Currencycloud για να προσφέρουν στους πελάτες υπηρεσίες όπως wallets πολλάπλων νομισμάτων και ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο για συναλλαγές σε ξένο συνάλλαγμα. Οι κάτοχοι καρτών Visa θα είναι σε θέση να διαχειριστούν καλύτερα το ταξίδι τους στο εξωτερικό έχοντας καλύτερη εικόνα και έλεγχο των χρημάτων τους.

«Σήμερα, 1 στις 5 πληρωμές είναι διασυνοριακή συναλλαγή, είτε πρόκειται για κάποιον καταναλωτή που ταξιδεύει στο εξωτερικό είτε για online αγορά από διεθνείς εμπόρους» δήλωσε η Charlotte Hogg, CEO, Europe, Visa. «Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να βοηθάμε τους πελάτες μας να καλύψουν αυτή την αυξανόμενη ζήτηση για πιο απλές και εύκολες διασυνοριακές πληρωμές και να διευκολύνουμε τους κατόχους καρτών Visa να διαχειρίζονται τα χρήματά τους όταν ταξιδεύουν. Η συνεργασία μας με την Currencycloud θα δώσει τη δυνατότητα στους πελάτες μας να κάνουν ακριβώς αυτό, προσφέροντας μια καινοτόμα, ανταγωνιστική, ψηφιακή λύση που θα προσφέρει στους καταναλωτές και τους κατόχους καρτών μεγαλύτερο έλεγχο στις ψηφιακές πληρωμές στη χώρα τους και στο εξωτερικό»

«Η Currencycloud υπάρχει για να εξαλείψει την πολυπλοκότητα από τις διεθνείς πληρωμές» δήλωσε ο Mike Laven, CEO, Currencycloud «Οι τράπεζες βρίσκονται υπό αυξανόμενη πίεση για να προσφέρουν καλύτερες εμπειρίες στους καταναλωτές σε έναν ολοένα και περισσότερο συνδεδεμένο κόσμο και η συνεργασία μας με τη Visa θα μας επιτρέψει να το επιτύχουμε σε μεγάλη κλίμακα. Τα κορυφαία APIs μας δίνουν τον έλεγχο και ορατότητα στις διεθνείς συναλλαγές. Αυτή η δύναμη σε συνδυασμό με την εμβέλεια της Visa θα επιτρέψει σε μια νέα γενιά καταναλωτών να επωφεληθούν από μια καλύτερη εμπειρία όταν ξοδεύουν στο εξωτερικό.»

Η αγορά των διεθνών πληρωμών συνεχίζει να αυξάνεται και μέχρι το 2020, το διασυνοριακό ηλεκτρονικό εμπόριο αναμένεται να φθάσει τα 900 δισεκατομμύρια δολάρια σε αξία, αντιπροσωπεύοντας πάνω από το ένα πέμπτο της παγκόσμιας αγοράς ηλεκτρονικού εμπορίου. Η συνεργασία της Visa και της Currencycloud θα επικεντρωθεί στην προσφορά λύσεων που θα εξαλείψουν τα εμπόδια για το πώς, πού και πότε οι καταναλωτές μπορούν να πληρώσουν στο εξωτερικό, δίνοντας στον ταξιδιώτη την ηρεμία κατά τη χρήση της κάρτας τους Visa.

Ο αρχικός στόχος αυτής της συνεργασίας θα συνεπάγεται τη διαθεσιμότητα της φιλικής προς τους προγραμματιστές πλατφόρμας της Currencycloud ώστε να είναι δυνατή η προ-αγορά του ταξιδιωτικού νομίσματος ή η ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο των τιμών συναλλάγματος όταν ο κάτοχος της κάρτας Visa τη χρησιμοποιεί στο εξωτερικό.

Αυτή είναι η πρόσφατη συνεργασία της Visa με έναν πρωτοπόρο στο οικοσύστημα πληρωμών. Ως παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας πληρωμών, η Visa αξιολογεί συνεχώς τεχνολογίες κάθε είδους – ειδικά αυτές που έχουν τη δυνατότητα να προωθούν τις ψηφιακές πληρωμές για τους πελάτες της Visa και τους καταναλωτές τους. Πρόσφατα, η Visa ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, συνεργασίες που εμπεριέχουν και επένδυση με τις Minna Technologies, Bankable, Klarna και solarisBank.

Share.

Comments are closed.