Πώς να καθαρίζετε τις συσκευές της Xerox για την προστασία της υγείας

0

Με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας από τον ιό COVID-19, η Xerox παρέχει μια σειρά από οδηγίες σχετικά με τον αποτελεσματικό καθαρισμό των συσκευών Xerox, για τη διατήρηση ενός υγιούς περιβάλλοντος εργασίας.

Οδηγίες Καθαρισμού

Οι παρακάτω συμβουλές ισχύουν για επιφάνειες πολυλειτουργικών συσκευών, εκτυπωτών και πρεσών (π.χ. πίνακες, κουμπιά, διεπαφές χρήστη, οθόνες προβολής, οθόνες αφής, χειρολαβές πρόσβασης κλπ).

  1. Φοράτε γάντια μιας χρήσης από λάτεξ ή νιτρίλιο όταν καθαρίζετε και απολυμαίνετε τις επιφάνειες.
  2. Απενεργοποιήστε τη συσκευή και βγάλτε τη συσκευή από την πρίζα πριν την καθαρίσετε. Μην καθαρίζετε ένα προϊόν ενώ είναι ενεργοποιημένο και συνδεδεμένο, καθώς μπορεί να προκαλέσει ηλεκτροπληξία.
  3. Βρέξτε ένα καθαρό, μαλακό, βαμβακερό ύφασμα που δεν αφήνει χνούδι, με ένα μείγμα 70% ισοπροπυλικής αλκοόλης και 30% νερό. Μην χρησιμοποιείτε ινώδη υλικά, όπως χαρτοπετσέτες. Το ύφασμα θα πρέπει να είναι νωπό, χωρίς όμως περιττά υγρά για να εξασφαλιστεί ότι δεν θα στάξει πάνω στις συσκευές.
  4. Μην ψεκάζετε υγρά απευθείας στο προϊόν.
  5. Τρίψτε ελαφρώς το βρεγμένο πανί στις επιφάνειες που πρόκειται να καθαριστούν. Προσέξτε να αποφύγετε την είσοδο υγρασίας στο εσωτερικό του προϊόντος ή ανάμεσα στα κενά γύρω από τον πίνακα ελέγχου ή τα κουμπιά. Το απολυμαντικό που εισέρχεται στο προϊόν μπορεί να προκαλέσει εκτεταμένη βλάβη ή μόνιμο πρόβλημα λόγω διάβρωσης.
  6. Όταν καθαρίζετε μια οθόνη ή έναν πίνακα ελέγχου, σκουπίστε προσεκτικά προς τη μία κατεύθυνση, μετακινώντας από την κορυφή της οθόνης προς τα κάτω. Μην τρίβετε τον πίνακα ελέγχου με δύναμη, καθώς μπορεί να γδαρθεί ή να ραγίσει.
  7. Βεβαιωθείτε ότι οι επιφάνειες έχουν στεγνώσει εντελώς πριν ενεργοποιήσετε τη συσκευή μετά τον καθαρισμό. Δεν πρέπει να υπάρχει καθόλου υγρασία στην επιφάνεια του προϊόντος πριν αυτό ενεργοποιηθεί ξανά.
  8. Αφαιρέστε τα γάντια μετά από κάθε καθαρισμό. Καθαρίστε τα χέρια αμέσως μετά την αφαίρεση των γαντιών.

Οδηγίες για ασφαλή χειρισμό

Είναι σημαντικό να χειρίζεστε την ισοπροπυλική αλκοόλη με ασφαλή τρόπο:

  • Αποφύγετε την επαφή με το δέρμα, τα μάτια και τα ρούχα.
  • Μείνετε μακριά από πηγές θερμότητας και τυχόν εστίες ανάφλεξης.
  • Χρησιμοποιήστε την όταν υπάρχει επαρκής εξαερισμός.
  • Αποθηκεύστε την σε δροσερό, καλά αεριζόμενο χώρο.
  • Κρατήστε το δοχείο ερμητικά κλειστό.
  • Σε περίπτωση επαφής με ισοπροπυλική αλκοόλη, πλύνετε καλά το δέρμα σας με σαπούνι και νερό.

Άλλα μέτρα ασφαλείας

  1. Η χρήση υψηλών επιπέδων αλκοόλ ενδέχεται να προκαλέσει ανομοιομορφίες χρώματος, αποχρωματισμό, ρωγμές στην επιφάνεια ή θόλωση. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ακολουθήσει τις προφυλάξεις που περιγράφονται παραπάνω και δοκιμάστε πρώτα να καθαρίσετε μια περιοχή λιγότερο ορατή.
  2. Ακολουθήστε τις εγκεκριμένες και τεκμηριωμένες μεθόδους καθαρισμού της Xerox για εξαρτήματα που αποτελούν μέρος της τακτικής συντήρησης του συστήματος.
Share.

Comments are closed.