Olympia Electronics BSR-100X – διευθυνσιοδοτούμενοι πίνακες πυρανίχνευσης με πιστοποίηση

0

Η οικογένεια διευθυνσιοδοτούμενων πινάκων πυρανίχνευσης BSR-1001, BSR-1002 και BSR-1004 είναι σχεδιασμένη με 1, 2 και 4 διευθυνσιοδοτούμενους βρόχους αντίστοιχα. Οι πίνακες είναι κατασκευασμένοι με βάση τα πρότυπα EN 54-2 και EN 54-4 ενώ έχουν λάβει πιστοποίηση κατά EVPU.

Οι πίνακες της σειράς BSR-100X παρέχουν τα πλεονεκτήματα των διευθυνσιοδοτούμενων συστημάτων, όπως σημειακή αναγνώριση συναγερμού, ευκολότερη καλωδίωση καθώς και δυνατότητα ελέγχου των ανιχνευτών καπνού για παρουσία σκόνης. ενώ αποτελούν την εξέλιξη της αξιόπιστης οικογένειας διευθυνσιοδοτούμενων πινάκων BSR-2104 και BSR-2114 (2 και 4 βρόχων αντίστοιχα).

Οι πίνακες BSR-100X ενσωματώνουν προηγμένες τεχνολογίες όπως αυτόματη διευθυνσιοδότηση των συσκευών (soft addressing), μεγαλύτερες ανοχές ρεύματος στο βρόχο (που οδηγεί στην δυνατότητα μακρύτερων καλωδιώσεων ή την υποστήριξη περισσότερων φαροσειρήνων ανά βρόχο). Χαρακτηρίζονται επίσης, από αυξημένες δυνατότητες δικτύωσης σε σχέση με την προηγούμενη υλοποίηση, αφού παρέχουν τη δυνατότητα στο χρήστη να μπορεί να χειρίζεται απομακρυσμένα τον κάθε πίνακα ξεχωριστά μέσω του Olympia Gateway και τη δυνατότητα επιτήρησης μέσω IP, με τη σύνδεση του κάθε πίνακα σε Ethernet δίκτυο μέσω του κάρτας δικτύωσης GR-8530. Επίσης, χαρακτηρίζονται από αυξημένες δυνατότητες προγραμματισμού και ελέγχου σε σχέση με συμβατικά ή άλλα διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα.
Επιπλέον, μία καινοτομία του συστήματος είναι η υλοποίηση ενός απομονωτή γραμμής σε κάθε διευθυνσιοδοτούμενη συσκευή ξεχωριστά, κατασκευασμένος με βάση το πρότυπο ΕΝ 54-17. Αυτή η ενσωμάτωση του απομονωτή οδηγεί σε ασφαλέστερες εγκαταστάσεις, μιας και η γραμμή βρόχου προστατεύεται από τυχόν βραχυκυκλώματα και δυσλειτουργίες που μπορεί να εμφανίσουν οι συσκευές, ενώ έχει ως αποτέλεσμα ευκολότερη σχεδίαση της εγκατάστασης καθώς και απλοποιημένη καλωδίωση.
Κάθε διευθυνσιοδοτούμενος βρόχος του πίνακα μπορεί να δεχτεί μέχρι 150 συσκευές, όπως ανιχνευτές καπνού, κομβία πυρασφάλειας ή φαροσειρήνες με μέγιστο ρεύμα βρόχου σε κανονική λειτουργία και συναγερμό τα 400mA. Κάθε πίνακας BSR-100X διαθέτει τέσσερις εξόδους συμβατικών φαροσειρήνων 24V DC με μέγιστη παροχή ρεύματος 300mA έκαστη, ενώ διαθέτει εξόδους 24V DC για την τροφοδότηση συσκευών που δεν μπορούν να τροφοδοτηθούν από τον βρόχο, όπως ανιχνευτές αερίων ή πυροκουρτίνες.
Το οικοσύστημα των διευθυνσιοδοτούμενων πινάκων BSR-100X χαρακτηρίζεται από πληρότητα, μιας και από την αρχή το σύστημα διαθέτει όλες τις απαιτούμενες συσκευές ώστε να καλύπτει κάθε απαίτηση και εγκατάσταση. Το σύστημα έχει τη δυνατότητα να συνδεθεί με σημειακούς ανιχνευτές καπνού και θερμότητας/θερμοδιαφορικούς καθώς και συσκευές εισόδου/εξόδου, που επιτρέπουν την διασύνδεση συμβατικών ανιχνευτών άλλου τύπου καθώς και τη διαχείριση απομακρυσμένων συσκευών μέσω των επαφών ρελέ που διαθέτουν, χωρίς την απαίτηση για απευθείας καλωδίωση από τα ρελέ του πίνακα.

Olympia Electronics
www.olympia-electronics.gr, τηλ.: 23530 51200

Share.

Comments are closed.