Με το χρυσό διεθνές βραβείο Travelife διακρίθηκαν όλα τα ξενοδοχεία του ομίλου Mitsis Hotels

0

Δίνοντας προτεραιότητα στην πράσινη ανάπτυξη και στην ενδυνάμωση των βέλτιστων οικολογικών πρακτικών στην ελληνική τουριστική αγορά, ο Όμιλος Ξενοδοχείων Mitsis Hotels πέτυχε μια ακόμη πολύ σημαντική διάκριση στον τομέα του βιώσιμου τουρισμού. Φέτος, και τα 16 ξενοδοχεία του Ομίλου έλαβαν το χρυσό βραβείο της διεθνούς πιστοποίησης Travelife Gold for Hotels & Accommodations, ακολουθώντας το περσινό επιτυχημένο παράδειγμα του Mitsis Blue Domes Resort & Spa στην Κω.

Όλα τα ξενοδοχεία αξιολογήθηκαν ως προς την επίδοσή τους σε θέματα υπεύθυνης διαχείρισης των κοινωνικοοικονομικών και περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τη λειτουργία τους. Μέσα από ένα λεπτομερές περιβαλλοντικό σχέδιο, τα ξενοδοχεία του Ομίλου κατάφεραν να ικανοποιήσουν με επιτυχία τα 163 κριτήρια βιωσιμότητας του Travelife που αφορούν τόσο περιβαλλοντικά όσο και κοινωνικά θέματα, όπως η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, αποβλήτων και νερού, καθώς και τις ενέργειες που αναλαμβάνει η επιχείρηση για την ευημερία των εργαζομένων, τη συνεργασία με την τοπική κοινωνία και τις επιχειρήσεις, την προστασία των τοπικών παραδόσεων και της άγριας φύσης.

“Ο Όμιλος Mitsis Hotels προσανατολίζεται στις τοπικές κοινωνίες και στη δύναμή τους να γεννούν μοναδικές αυθεντικές εμπειρίες. Αναπτύσσουμε το δικό μας κομμάτι Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ενδιαφερόμαστε για τη βιωσιμότητα και σεβόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα ανταποκρινόμενοι στις διεθνείς τάσεις και στο σύγχρονο επισκέπτη που έχει ανεπτυγμένη κοινωνική νοημοσύνη και περιβαλλοντική συνείδηση. Είμαστε πλέον υπόλογοι για τον αντίκτυπο της δράσης μας στο φυσικό περιβάλλον και στην ποιότητα ζωής”, ανέφερε ο Σταύρος Μήτσης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου.

Οι ενέργειες που ανέλαβαν τα ξενοδοχεία του Ομίλου στο πλαίσιο της πιστοποίησης είναι οι εξής:

  1. Εξοικονόμηση ενέργειας με αντικατάσταση των συμβατικών λαμπτήρων των ξενοδοχείων με λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης led, xρήση φωτοκυττάρων σε κοινόχρηστους χώρους και αντικατάσταση των καυστήρων πετρελαίου και υγραερίου με αντλίες θερμότητας νέας τεχνολογίας.
  2. Προστασία των υδάτινων πόρων μέσω της παραγωγής πόσιμου νερού με τη μέθοδο της αντίστροφης όσμωσης και τοποθέτηση φίλτρων εξοικονόμησης νερού σε βρύσες και ντους για ακόμα περισσότερη οικονομία.
  3. Εξάλειψη της χρήσης πλαστικών ποτηριών μιας χρήσης και αντικατάσταση των πλαστικών καλαμακίων με βιοδιασπώμενα.
  4. Χρήση πιστοποιημένων και μη επιβλαβών για το περιβάλλον χημικών, καθαριστικών και καλλυντικών.
  5. Ανακύκλωση όλων των παραγόμενων αποβλήτων, όπως πλαστικό, γυαλί, αλουμίνιο, χαρτόνι, σαπούνι και μαγειρεμένα λίπη, λαμπτήρες, μπαταρίες και ηλεκτρικό εξοπλισμό.
  6. Προστασία του περιβάλλοντος μέσα από την οργάνωση δεντροφυτεύσεων και καθαρισμών των παραλιών με τη συμμετοχή των επισκεπτών του ξενοδοχείου.
  7. Αγορά προϊόντων δίνοντας προτεραιότητα σε είδη που προέρχονται από βιώσιμες καλλιέργειες, από τοπικούς προμηθευτές και ανακυκλωμένα προϊόντα.
  8. Στήριξη της τοπικής κοινότητας, των παιδιών και των νέων, με ενέργειες όπως:
  • η οικονομική στήριξη τοπικών αθλητικών ομάδων
  • η συμμετοχή σε τοπικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ
  • η στήριξη και προβολή των τοπικών προϊόντων και παραγωγών
  1. Συνεχής εκπαίδευση του προσωπικού των ξενοδοχείων στον σωστό τρόπο διαχείρισης απορριμμάτων, την εξοικονόμηση ενέργειας και νερού και την προστασία του περιβάλλοντος.

Το σύνολο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και των Περιβαλλοντικών πρακτικών που αναπτύσσει ο Όμιλος θα δημοσιοποιηθεί στον Κοινωνικό Απολογισμό που θα δημοσιεύσει για το έτος 2019.

Share.

Comments are closed.