Less is More: για την LG η τελειότητα επιτυγχάνεται μέσα από την απλότητα

0

Ένας από τους δημοφιλέστερους τρόπους ζωής που αναμένεται να γίνει τάση είναι η μινιμαλιστική ζωή, με τους υποστηρικτές της να δεσμεύονται ότι θα περιορίσουν πολλές υλικές και όχι μόνο πτυχές της καθημερινής τους ζωής. Ενώ τη δεκαετία του 2000 κυριαρχούσε η παραδοχή «όσο περισσότερα τόσο το καλύτερο», οι νεότερες γενιές έρχονται να αλλάξουν τα δεδομένα. Ένας απλούστερος τρόπος ζωής μπορεί να είναι αρκετά απελευθερωτικός, ενώ αυτή την τάση φαίνεται να την υιοθετούν και οι εταιρείες τεχνολογίας προσφέροντας συσκευές και τεχνογνωσία με στόχο να μεγιστοποιήσουν την οικιακή εμπειρία ψυχαγωγίας και να απλοποιήσουν την καθημερινότητά τους.

Συγκεκριμένα, η LG Electronics υποστηρίζει τη φιλοσοφία “less is more” στον τομέα του σχεδιασμού με τα μοντέλα της σειράς LG Signature OLED TV W8 να αποδεικνύουν ότι η τελειότητα μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την απλότητα. Ξεκινώντας από την απίστευτα λεπτή και απέριττη σχεδίασή τους, μέχρι τη δυνατότητα επιτοίχιας τοποθέτησης, η σειρά αυτή δίνει την αίσθηση ότι γίνεται ένα με τον τοίχο (wallpaper TV). Ο μοναδικός picture on wall σχεδιασμός είναι εκείνο το στοιχείο που κάνει την W8 TV να μαγνητίζει τα βλέμματα, αφού η ευθυγράμμιση της εξαιρετικά λεπτής οθόνης με τον τοίχο είναι εφικτή μόνο χάρη στην OLED τεχνολογία των LG τηλεοράσεων.

Εκτός από τον τομέα του σχεδιασμού, η LG επικεντρώνεται και στην ολοκληρωμένη αξία υπηρεσιών για έναν μίνιμαλ και ποιοτικό τρόπο ζωής στο πλαίσιο του ‘Έξυπνου’ Σπιτιού, επιβεβαιώνοντας την τεχνογνωσία της στην καινοτομία και τη διασύνδεση σε πραγματικές, καθημερινές καταστάσεις. Για παράδειγμα, η σειρά LG Objet είναι η ιδανική λύση για αυτούς που αναζητούν τις κατάλληλες πολυλειτουργικές συσκευές και ακόμα περισσότερο ελεύθερο χώρο στο σπίτι. Η σειρά περιλαμβάνει τηλεόραση, ψυγείο, ιονιστή αέρα και σύστημα ήχου και πρόκειται για custom-made συσκευές κατασκευασμένες από ξύλο και μέταλλο για να γίνονται ένα με το χώρο.

Επιπλέον, η LG SIGNATURE OLED TV R είναι το τέλειο παράδειγμα τηλεόρασης που σχεδιάστηκε γύρω από τη φιλοσοφία ότι μια τηλεόραση δεν θα έπρεπε να καταλαμβάνει πολύ χώρο όταν δεν είναι σε λειτουργία. Το γεγονός ότι η τυλισσόμενη τηλεόραση μπορεί να προγραμματιστεί για να προσφέρει τρεις διαφορετικές επιλογές προβολής – Full View, Line View και Zero View – επιτρέπει στους καταναλωτές να χρησιμοποιούν την τηλεόραση με τρόπους που ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθούν πριν την ανάπτυξη της τεχνολογίας OLED. Αυτή η μοναδική λύση προσφέρει την ευκαιρία στους κατόχους της να αποχωριστούν ‘άχρηστα’ αντικείμενα ενώ έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι αισθητικά ευχάριστη, να καταλαμβάνει λιγότερο χώρο και να προσθέτει ακόμη περισσότερη ευκολία στην καθημερινή τους ζωή.

Τέλος, η LG εστιάζει στην ουσία των προϊόντων της και στα αισθήματα που αυτά προκαλούν. Μία από τις θεμελιώδεις αξίες που κατέχει μπορεί να περιγραφεί ως «απλά αλλά κομψά, εντυπωσιακά αλλά και διακριτικά». Η αισθητική αυτή ξεκινά με τα προϊόντα της LG, το είδος των ουσιαστικών πραγμάτων που ταιριάζουν σε ένα απλό αλλά κομψό, εντυπωσιακό αλλά και διακριτικό σπίτι. Ξεκινώντας από εκεί, οι μινιμαλιστικές οικιακές συσκευές διατηρούν τις επιφάνειες ομαλές, προσθέτοντας καθαρές γραμμές στον χώρο και προσδίδοντας ένα γενικό αίσθημα ηρεμίας και γαλήνης.

Share.

Comments are closed.