HP: λύσεις 3D εκτύπωσης για την καταπολέμηση του COVID-19

0

Η HP και η παγκόσμια digital manufacturing κοινότητά της κινητοποιούν τις ομάδες 3D εκτύπωσης, την τεχνολογική, εμπειρική και την παραγωγική τους ικανότητα για να βοηθήσουν στην παροχή σημαντικών μερών στην προσπάθεια αντιμετώπισης του Κορονοϊού.

Περισσότερα από 1000 3D τυπωμένα μέρη έχουν ήδη φτάσει σε τοπικά νοσοκομεία καθώς τα κέντρα έρευνας και ανάπτυξης της HP στη Βαρκελώνη, στο Corvallis, στο Σαν Ντιέγκο και το Βανκούβερ δουλεύουν μαζί με συνεργάτες από όλο τον κόσμο σε μια συντονισμένη προσπάθεια να αυξήσουν την παραγωγή για να καλύψουν τις πιο επείγουσες ανάγκες. Οι αρχικές εφαρμογές που επικυρώνονται και οριστικοποιούνται για βιομηχανική παραγωγή περιλαμβάνουν μάσκες προσώπου, ασπίδες προσώπου, ρυθμιστές μάσκας, ρινικά επιχρίσματα, hands-free ανοιχτήρια πόρτας και αναπνευστήρες. Η HP συνεργάζεται επίσης με κυβερνητικούς, υγειονομικούς και βιομηχανικούς οργανισμούς σε πολλές χώρες για να εξασφαλίσει μια συγχρονισμένη και αποτελεσματική προσέγγιση.

«Η ΗΡ και οι συνεργάτες μας που δραστηριοποιούνται στο digital manufacturing εργάζονται χωρίς σταματιμό στην μάχη ενάντια σε αυτόν τον πρωτοφανή ιό. Συνεργαζόμαστε πέρα από τα σύνορα με βιομηχανίες για να εντοπίσουμε τα μέρη που έχουν περισσότερη ανάγκη, να επικυρώσουμε τα σχέδια και να αρχίσουμε να τα εκτυπώνουμε με τους 3D εκτυπωτές μας», δήλωσε ο Enrique Lores, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της HP. «Έχουμε την βαθύτερη εκτίμηση για τους υπαλλήλους, και τα μέλη της κοινότητάς μας για τις ακούραστες προσπάθειές τους να υποστηρίξουν τους επαγγελματίες του ιατρικού τομέα να κάνουν διαφορά στις πρώτες γραμμές».

3D-εκτυπωμένα μέρη-μέλη που βοηθούν την αντιμετώπιση του COVID-19

Το παγκόσμιο δίκτυο συνεργατών βιομηχανικής παραγωγής της ΗΡ δουλεύει για να εξασφαλίσει την διαθεσιμότητα των 3D εκτυπωμένων μερών σε όλο τον κόσμο. Ορισμένες από τις πρώτες εφαρμογές που επικυρώνονται και παράγονται περιλαμβάνουν:

  • Hands-Free ανοιχτήρι πόρτας: Οι χειρολαβές των θυρών είναι από τα αντικείμενα με τα περισσότερα μικρόβια σε σπίτια, νοσοκομεία, εργοστάσια και οίκους ευγηρίας. Αυτός ο προσαρμογέας επιτρέπει εύκολο και πιο υγιεινό άνοιγμα με έναν αγκώνα.
  • Προσαρμογέας μάσκας: Πολλοί νοσοκομειακοί υπάλληλοι υποχρεούνται να φορούν μάσκες για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Αυτό το κούμπωμα έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει την άνεση και να ανακουφίζει τον πόνο στο αυτί που προκαλείται από αυτές.
  • Ασπίδες προσώπου: Οι ασπίδες προσώπου είναι απαραίτητες για την προσωπική προστασία. Στηρίγματα που συγκρατούν την ασπίδα και προσαρμόζονται άνετα στον χρήστη αποτελούν επομένως πολύ σημαντικά εργαλεία.

Πολλές ακόμη εφαρμογές βρίσκονται στη φάση δοκιμών και επικύρωσης και αναμένεται να αρχίσουν σύντομα την παραγωγή τους. Αυτές συμπεριλαμβάνουν:

  • Αναπνευστήρες πεδίου: 3D εκτυπωμένα εξαρτήματα για μάσκα BVM που έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιείται για τον επείγον βραχυπρόθεσμο εξαερισμός ασθενών με COVID-19. Αυτός ο απλοποιημένος σχεδιασμός επιτρέπει μια ισχυρή και λιγότερο περίπλοκη συσκευή, διευκολύνοντας την ταχεία παραγωγή και συναρμολόγηση.
  • Μάσκες προσώπου FFP3: Οι ιατροί χρειάζονται τα απαραίτητα προστατευτικά εργαλεία για να θεραπεύουν τους ασθενείς. Έτσι η ΗΡ επικυρώνει νοσοκομιακές μάσκες προσώπου και αναμένεται να είναι διαθέσιμες σύντομα.

Κάνοντας τα σχέδια των μερών διαθέσιμα για όλους

Η ΗΡ και οι συνεργάτες της θα ανεβάσουν τα επικυρωμένα σχέδια για πολλά από τα μέρη που δεν απαιτούν πολύπλοκη συναρμολόγηση σε αυτήν την ιστοσελίδα για λήψη. 3D σχεδιαστές και πρωτοπόροι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη μάχη κατά του COVID-19 μπορούν να συνεισφέρουν νέες εφαρμογές και ιδέες σε αυτή την ιστοσελίδα.

Αποκτήστε τα 3D-εκτυπωμένα μέρη που χρειάζεστε τώρα

Εάν χρειάζεστε υποστήριξη για την ανάπτυξη εφαρμογών ή θέλετε να παραγγείλετε ανταλλακτικά παρακαλούμε να υποβάλετε το αίτημά σας εδώ. Το ισχυρό και παγκόσμιο δίκτυο 3D εκτύπωσης συνεργατών digital manufacturing της ΗΡ ενισχύει τις εν λόγω παραγγελίες και υποστηρίζει την παγκόσμια κοινότητα υγείας.

Share.

Comments are closed.