Η Fraport Greece αναθέτει στη Space Hellas τα συστήματα φυσικής ασφάλειας των 14 περιφερειακών αεροδρομίων

0

Η Space Hellas – ως υπεργολάβος της ΙΝΤRΑΚΑΤ – ανέλαβε κατόπιν διαγωνισμού την υλοποίηση έργου της Fraport Greece. Το έργο περιλαμβάνει την ανάπτυξη Ολοκληρωμένου Συστήματος Ελέγχου Πρόσβασης (Access Control System – ACS) και Συστήματος Διαχείρισης Βίντεο (Video Management System – VMS). Για την εποπτεία των συστημάτων θα λειτουργεί ένα Κέντρο Ελέγχου στο κεντρικό κτίριο της Fraport Greece στην Αθήνα και δεκατέσσερα περιφερειακά Κέντρα Ελέγχου, για διαχείριση των συστημάτων σε τοπικό επίπεδο που θα εγκατασταθούν σε αεροδρόμια της χώρας τα οποία λειτουργεί και διαχειρίζεται η Fraport Greece.

Το Κέντρο Ελέγχου της Αθήνας και το Κέντρο Ελέγχου του Αεροδρομίου Θεσσαλονίκης θα λειτουργούν 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και θα έχουν την ευθύνη της απομακρυσμένης διαχείρισης των λειτουργιών, σε κάθε ένα από τα δεκατέσσερα περιφερειακά αεροδρόμια για τα συστήματα ACS και VMS. Με βάση την αρχιτεκτονική σχεδίασης των συστημάτων, όλες οι απομακρυσμένες τοποθεσίες θα είναι δυνατόν να διαχειρίζονται, να παρακολουθούνται και να ελέγχονται σε πραγματικό χρόνο από τους χειριστές στα κεντρικά γραφεία ή σε άλλες επιλεγμένες τοποθεσίες, σε μία κοινή πλατφόρμα για όλες τις εγκαταστάσεις.

Μέσω του Σύστηματος Ελέγχου Πρόσβασης ACS θα παρακολουθείται και θα ελέγχεται η είσοδος σε όλες τις περιοχές ασφάλειας των εγκαταστάσεων, με τη χρήση καρτών RFID. Μέσω του Συστήματος Διαχείρισης Βίντεο VMS, το οποίο διαθέτει κάμερες τεχνολογίας IP με ενσωματωμένη ανάλυση βίντεο, θα πραγματοποιείται η παρακολούθηση των εγκαταστάσεων των αεροδρομίων. Το Σύστημα Ελέγχου Πρόσβασης ACS είναι πλήρως ολοκληρωμένο με το Σύστημα Διαχείρισης Βίντεο VMS, παρέχοντας μια ενιαία λύση ασφάλειας. Επίσης είναι σχεδιασμένο με βάση ανοιχτή αρχιτεκτονική που επιτρέπει την περαιτέρω ενσωμάτωση σε συστήματα αυτοματισμού κτιρίων.

Η συνολική λύση της Space Hellas έχει σχεδιαστεί με βάση τα προϊόντα ασφάλειας της εταιρείας Robert Bosch. Η εκτεταμένη τεχνογνωσία της Space Hellas, το άρτια καταρτισμένο προσωπικό και η αποδεδειγμένη εμπειρία της στην ολοκλήρωση σύνθετων λύσεων ασφάλειας, προσφέρουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την επιτυχημένη εφαρμογή τους σε κάθε επιχείρηση ή οργανισμό του ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα.

Share.

Comments are closed.