Εννέα τεχνολογικές τάσεις που διαμορφώνουν το μέλλον της ταξιδιωτικής βιομηχανίας παρουσιάζει έκθεση της κορυφαίες εταιρίας τεχνολογικών λύσεων στον Τουρισμό, Sabre. Το 2017 Radar Report των Sabre Labs αξιολογεί τις 9 βασικές τεχνολογικές τάσεις καθώς και τον αντίκτυπό τους στα ταξίδια, προσδιορίζοντας τι ακριβώς θα αλλάξει στο μέλλον. Δείτε τις τάσεις…
1. Επαυξημένη πραγματικότητα | Το Pokemon Go συντέλεσε στην αντιμετώπισή του ως μηχανισμού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα παιχνίδια, όμως πλέον χρησιμοποιείται στη μετάφραση σε πραγματικό χρόνο, στο εικονικό Wikipedia με χάρτες και πληροφορίες, σε περιηγήσεις μέσα στην πόλη ή ακόμα και σε κοινωνικές συναναστροφές όπου δεν θα ξεχάσετε ποτέ ξανά το όνομα μιας επαφής. Στα ξενοδοχεία οι υπάλληλοι θα μπορούν να χαιρετούν κάθε επισκέπτη με το όνομά του.
2. Τεχνητή νοημοσύνη | Η μεγαλύτερη αλλαγή που συντελείται σε αυτή την τεχνολογία αυτή τη στιγμή είναι οι πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης, οι οποίες προσφέρουν την τεχνολογία ως υπηρεσία. Η δυνατότητα των μικρών και ατομικών επιχειρήσεων να χρησιμοποιούν εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης μεγάλων εταιριών όπως η Amazon, η Google και η IBM θα αυξήσει περαιτέρω τις προοπτικές.
3. Διαστημικός τουρισμός | Ο Άρης είναι το τελικό σύνορο των ταξιδίων του ανθρώπου σε μια ζωή, όμως ο ανταγωνισμός του εμπορίου και των κυβερνήσεων εξελίσσεται σε έναν αγώνα δρόμου του διαστήματος. Δεν πρόκειται απλώς για τα ξενοδοχεία σε τροχιά, αλλά και για τεχνολογίες που θα φέρουν όλες τις γωνιές της γης πιο κοντά.
4. Quantum Computing | Η πιο άμεση ανάγκη για να χρησιμοποιηθούν τέτοιοι υπολογιστές είναι η αντιμετώπιση προβλημάτων κλίμακας, δηλαδή η διαχείριση μεγάλων δεδομένων. Δεν θα αντικαταστήσουν τους παραδοσιακούς υπολογιστές, όπως ακριβώς τα διαστημόπλοια δεν θα αντικαταστήσουν τα αυτοκίνητα.
5. Εμπιστοσύνη | Για πολλούς, η κοινοποίηση προσωπικών πληροφοριών σε αντάλλαγμα διευκολύνσεων σε υπηρεσίες είναι εύκολη απόφαση. Οι κυβερνήσεις και οι οργανισμοί πρέπει να εμπιστεύονται την ταυτότητα των ατόμων και τα άτομα τις κυβερνήσεις και τους οργανισμούς. Η ταυτότητα διασφαλίζεται εικονικά όταν χρησιμοποιούνται πολλές τεχνολογίες (βιομετρικές πληροφορίες συνδυάζονται μεταξύ τους, από η αναγνώριση προσώπου, η ανάσα, ο ιδρώτας και η μυρωδιά του σώματος προσφέροντας πιο ασφαλή αναγνώριση).
6. Blockchain | Αποκαλείται και ως το νέο «Ασφαλές Διαδίκτυο» και χρησιμοποιείται σε καινοτομίες που στοχεύουν στη μεταβολή των βιομηχανιών, των κυβερνήσεων, του εμπορίου και του πολιτισμού.
7. Ουδέτερα περιβάλλοντα εργασίας | Υπάρχουν 2 προκλήσεις: η εξαγωγή πληροφοριών και η εισαγωγή νέων. Τα ουδέτερα περιβάλλοντα εργασίας επιδιώκουν να δώσουν λύσεις σε μία ή και στις 2 προκλήσεις, και το κάνουν με επεμβατικό ή μη τρόπο.
8. Η εικονική πραγματικότητα γίνεται σωματική | Αυξανόμενος αριθμός εμπειριών εικονικής πραγματικότητας βασίζεται σε δραστηριότητες, όπως το περπάτημα, το τρέξιμο κ.α. ενώ παράλληλα προσφέρουν δυνατότητες για κοινωνική συμμετοχή.
9. Αυτόνομη παράδοση | Όταν οι τεχνολογίες αυτόνομης παράδοσης συνδυάζονται με άλλες, όπως η βιομετρική ταυτότητα, είναι εύκολο να φαντασθεί κανείς ένα κόσμο στον οποίο τα ταξίδια γίνονται μια εικονικά hands free διαδικασία. Η αυτόνομη βαλίτσα είναι απλώς η εισαγωγή, ενώ σύντομα μπορεί να δούμε μικρά ρομπότ να ακολουθούν τους ιδιοκτήτες τους στα αεροδρόμια, τους σταθμούς τρένων και τους δρόμους της πόλης. Οι αποσκευές μπορεί να κάνουν μόνες τους τσεκ ιν και να εντοπίζουν αυτόματα τους ιδιοκτήτες τους.
To άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο Tornos News.