1.500 υποψήφιοι και 124 εταιρίες στο JobDay Τουρισμού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

0

Η πρώτη ταυτόχρονη διεξαγωγή του #JobDay Τουρισμού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από το Skywalker.gr ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου κατά τις ίδιες ώρες στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Βασικός σκοπός του #Jobday Τουρισμού, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, του δήμου Αθηναίων, της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος, του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής & Marketing Ν. Θεσσαλονίκης, της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής και της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης ήταν η ενίσχυση της απασχολησιμότητας μέσα από τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος υποστήριξης, ενημέρωσης και δικτύωσης μεταξύ εργοδοτών που αναζητούν προσωπικό και υποψήφιων εργαζομένων στον κλάδο του τουρισμού.

Το #Jobday Τουρισμού δημιούργησε το κατάλληλο περιβάλλον προκειμένου οι επισκέπτες να πραγματοποιήσουν το ξεκίνημά τους στην αναζήτηση εργασίας ή το επόμενο βήμα στην καριέρα τους στον δυναμικό αυτό χώρο.

Η είσοδος ήταν ελεύθερη για τους επισκέπτες, που απόλαυσαν αυτό το «ταξίδι στην εργασία» και αναχώρησαν με αναπτερωμένες ελπίδες. Σε μία μόνο ημέρα οι 1.500 επισκέπτες κατάφεραν:

  • Να συναντηθούν και να γνωριστούν με τους εκπροσώπους 124 επιχειρήσεων από τον κλάδο του τουρισμού.
  • Να συμμετάσχουν σε συνεντεύξεις με τις εταιρίες για περισσότερες από 1.072 θέσεις εργασίας.
  • Να βελτιώσουν στη δράση της Αθήνας το LinkedIn προφίλ τους με τη βοήθεια των εξειδικευμένων στελεχών της Career in Progress.
  • Να παρακολουθήσουν δωρεάν στη δράση της Θεσσαλονίκης workshop με τα επίκαιρα θέματα «Εναλλακτικά πεδία απασχόλησης στον τουρισμό» και εισηγητή τον κ. Δημήτρη Μιχαηλίδη, δημοσιογράφο, «Αγρονέα», «Η πρόσληψη με τα μάτια του εργοδότη στον τουριστικό κλάδο» και εισηγητή τον κ. Ανέστη Αναστασίου, Senior HR Consultant and Trainer, AA+Partners, Coordinator, Hospitality and Tourism, American College of Thessaloniki, «Ο ρόλος των social media στην αναζήτηση εργασίας» και εισηγήτρια την κα Ελένη Κολλήγα, Digital & Growth Marketing Strategist, «Εργασία σεζόν: Μύθοι, αλήθειες και προετοιμασία» και εισηγητή τον κ. Βασίλη Τσουλή, director of Career, Employability and Enterprise Centre, City College, «Το ιδανικό βιογραφικό για μια καριέρα στον τουρισμό» και εισηγητή τον κ. Γιώργο Βαρβάρη, Σύμβουλο Ενίσχυσης Επαγγελματικής Εικόνας, LeadCompass, «Elevator pitch: Παρουσιάζοντας τον εαυτό μου σε 30”» και εισηγήτρια την κα Χαρά Μπουραντά, Υπεύθυνη Χορηγιών, Skywalker.gr, «Συνέντευξη επιλογής προσωπικού: Οδηγίες για την επιτυχία» και εισηγήτρια την κα Μαρία Βαθυλάκη, Υπεύθυνη Job Center-I.ΙΕΚ Άλφα, «Tourism marketing: Βασικές αρχές» και εισηγήτρια την κα Σοφία Μπουρνατζή, Tourism Marketing, DMC, Pass Partout.
  • Να πραγματοποιήσουν προσωπικό coaching με σκοπό την επαγγελματική τους ενδυνάμωση, εστιασμένο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους, με τους coaches του ICF Greece Chapter στην Αθήνα και του HCCMA στη Θεσσαλονίκη.
  • Να δεχθούν συμβουλές για τα επαγγελματικά τους δικαιώματα από τα εξειδικευμένα στελέχη του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ / ΙΝΕ – ΓΣΕΕ.
  • Να βγάλουν στη δράση της Θεσσαλονίκης επαγγελματική φωτογραφία που μπορούν να χρησιμοποιήσουν στο βιογραφικό ή το LinkedIn προφίλ τους από τον επαγγελματία του είδους Γιάννη Αγγέλου και την ομάδα της Giannis Angelou Photography.

Το Skywalker.gr υποστηρίζει αδιάλειπτα το οικοσύστημα της εργασίας στην Ελλάδα. Προσφέρει δωρεάν πρόσβαση στο κοινό στα #JobDays και τα #JobFestivals που διοργανώνει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αφήνοντας χιλιάδες ικανοποιημένους επισκέπτες.

Το Skywalker.gr είναι το πρώτο site που δραστηριοποιήθηκε στην αναζήτηση εργασίας στην Ελλάδα, ήδη από το 1999. Σήμερα παραμένει η μοναδική ελληνική ιστοσελίδα στον χώρο και η πρώτη επιλογή στην αναζήτηση εργασίας. Tο 2019 δημοσίευσαν 9.800 εταιρίες στο www.skywalker.gr 93.100 αγγελίες για 158.300 θέσεις εργασίας όλων των ειδικοτήτων, με τις ετήσιες επισκέψεις να προσεγγίζουν τις 8.300.000.

Share.

Comments are closed.